Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

3 mei 2019

De interactie tussen fysieke beveiliging en cybersecurity

Wellicht heeft uw bedrijf de fysieke beveiliging op orde. Daardoor wordt het voor criminelen lastiger om fysiek in te breken en uw bedrijfspand binnen te komen. Maar denkt u wel eens na over digitale inbraken via uw netwerk of via uw beveiligingsapparatuur? Uw bedrijf kan enorme risico’s lopen, zoals bijvoorbeeld het stelen van data, back-ups onklaar maken, hacken van bedrijfssystemen en saboteren van processen.      

Het Cybersecuritybeeld Nederland 2018 van de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) toont aan dat de digitale dreiging in Nederland toeneemt. Ik kan u nu al voorspellen dat het volgende rapport van de NCTV dezelfde teneur zal hebben. Immers onze afhankelijkheid van internet is groeiende. Met de komst van 5G en IoT (Internet of Things), in 2020 zullen wereldwijd 50 miljard apparaten aan het internet verbonden zijn, zullen we kwetsbaarder worden voor digitale aanvallen. Genoeg redenen voor u om na te denken om uw bedrijf te beveiligen tegen digitale inbraken via uw netwerk of via uw beveiligingsapparatuur. 

Cybersecurity

End-to-end security

Fysieke beveiliging integreert steeds meer in bedrijfsnetwerken. En dat is ook logisch. Camerabeveiliging en toegangscontrole bijvoorbeeld zijn niet meer los te denken van deze netwerken. Steeds meer beveiligingsapparatuur zal op bedrijfsnetwerken gekoppeld worden. De kwetsbaarheid van deze netwerken neemt hierdoor toe. Maar ook de kans dat uw fysieke beveiligingsapparatuur wordt gekraakt. Het is daarom goed om u in ieder geval te laten adviseren om doeltreffende maatregelen te nemen indien u fysieke beveiligingsapparatuur toevoegt aan uw netwerk. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld end-to-end security oplossingen, het toepassen van managed switches e.d., zodat beveiligingsapparatuur goed zijn afgeschermd voor cyberaanvallen.

Cybersecurity

Met de snelle groei van internet nam ook de afhankelijkheid ervan toe en dus de noodzaak dat het altijd werkt. Uitval ervan door bijvoorbeeld een DDoS-aanval levert een organisatie een acuut probleem op en dus moet de netwerkbeveiliging up-to-date zijn.

Met de komst van cloud-oplossingen wordt de focus verlegd naar het beveiligen van data zelf. Zo biedt Microsoft al een data encryptie mogelijkheid aan, zodat het delen van documenten encrypt kan gebeuren. Veilig inloggen is ook een hot item. Door het toepassen van Multi-factor Authentication (MFA) wordt gegarandeerd dat alleen de juiste personen inloggen.

Toch blijven uw medewerkers de zwakste schakel als het om cyberincidenten gaat. Of het nu kwaadwillig is of door onwetendheid. De feiten liegen er niet om:

  • 30% van de gebruikers opent e-mailberichten van aanvallers en 10% klikt op bijlagen en koppelingen.
  • 63% van de wachtwoorden is zwak, of is een standaard wachtwoord of wordt gestolen.
  • 58% procent van de gebruikers deelt per ongeluk informatie.

Het kost hackers slechts 4 minuten om in uw netwerk in te breken, maar het kost bedrijven 99 of meer dagen om te ontdekken dat ze zijn gehackt. Kortom, niet alleen grote maar ook kleine bedrijven dienen veel meer aandacht te schenken aan cybersecurity en cyberrisks.        

adviesgesprek beveiliging - 3 personen

Bedrijven die zowel fysieke beveiligingsoplossingen als cybersecurity oplossingen aanbieden zijn er nog niet zoveel te vinden. Lagarde Groep is in staat u te voorzien van adequate oplossingen in beide domeinen, zodat u en uw medewerkers veiliger kunnen werken. Vraag daarom onze experts om een adviesrapport ter verbetering van de beveiligingsgraad.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *