Lagarde Groep

12 november 2018

Geef nooit op! Doe altijd aangifte

Begin november gaf regeringspartij VVD aan dat de winkeldiefstal veel harder aangepakt moet worden. Ongeveer eenderde van alle winkeldiefstallen wordt toegeschreven aan georganiseerde bendes. De VVD wil deze bendes het land uit vegen.
Aan de andere kant doen winkeliers steeds minder vaak aangifte. In 2017 werd er van eenderde van alle winkeldiefstallen geen aangifte gedaan. Het kost te veel tijd, vinden winkeliers, en de resultaten zijn, zeker als het om kleine bedragen gaat, vaak mager. Daarom moet het doen van een aangifte vereenvoudigd worden.

Overleg beveiliging

Adviesgesprek beveiliging. Links op de foto: Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens.

Geef nooit op! Doe altijd aangifte!
Dat zou ik willen zeggen tegen winkeliers die diefstallen onder de € 150, – niet meer willen aangeven. Het kost te veel tijd en als je aangifte hebt gedaan dan verdwijnt het voor jouw gevoel in de politiesystemen. En nu er ook sprake is van georganiseerde winkeldieven die van stad naar stad gaan is het belangrijk daar iets tegenover te zetten. De VVD heeft aandacht gevraagd door winkeldiefstallen harder aan te pakken. Maar dan moet je wel bewijs hebben en het liefst heb je helemaal geen winkeldiefstal!

Lagarde kan u hiermee helpen door te adviseren over “voorkomen”, maar ook over hoe voldoende bewijs te verzamelen om die aangifte een kans van slagen te geven.

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

Uw bedrijfsdata is misschien wel het meest waardevolle bezit van uw organisatie. Daarom mag er niks mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk! Om die reden geef ik 10 aandachtspunten voor uw netwerksecurity. Leest u mee? AandachtKrijgt uw netwerk aandacht?...

Lees meer
Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Toegangscontrole is ons inmiddels allemaal wel bekend, toch? Voor degene die zich afvragen waar ik het nu over heb, dikke tip, lees mijn vorige blog over toegangscontrole even. Dan ben je helemaal bij. Als toegangscontrole gewoon functioneel werkt in een organisatie...

Lees meer
Fever screening met thermische camera’s

Fever screening met thermische camera’s

De coronacrisis heeft al bij veel organisaties voor de nodige veranderingen gezorgd. Alles met het doel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overal zien we mooie initiatieven en creatieve ideeën om op gepaste terug te gaan naar het "nieuwe normaal". Aan...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren