Geef nooit op! Doe altijd aangifte

Doe aangifte van diefstal
Pieter Cobelens
Generaal Majoor (b.d.)
12.11.2018

Begin november gaf regeringspartij VVD aan dat de winkeldiefstal veel harder aangepakt moet worden. Ongeveer eenderde van alle winkeldiefstallen wordt toegeschreven aan georganiseerde bendes. De VVD wil deze bendes het land uit vegen.
Aan de andere kant doen winkeliers steeds minder vaak aangifte. In 2017 werd er van eenderde van alle winkeldiefstallen geen aangifte gedaan. Het kost te veel tijd, vinden winkeliers, en de resultaten zijn, zeker als het om kleine bedragen gaat, vaak mager. Daarom moet het doen van een aangifte vereenvoudigd worden.

Overleg beveiliging
Adviesgesprek beveiliging. Links op de foto: Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens.

Geef nooit op! Doe altijd aangifte!
Dat zou ik willen zeggen tegen winkeliers die diefstallen onder de € 150, – niet meer willen aangeven. Het kost te veel tijd en als je aangifte hebt gedaan dan verdwijnt het voor jouw gevoel in de politiesystemen. En nu er ook sprake is van georganiseerde winkeldieven die van stad naar stad gaan is het belangrijk daar iets tegenover te zetten. De VVD heeft aandacht gevraagd door winkeldiefstallen harder aan te pakken. Maar dan moet je wel bewijs hebben en het liefst heb je helemaal geen winkeldiefstal!

Lagarde kan u hiermee helpen door te adviseren over “voorkomen”, maar ook over hoe voldoende bewijs te verzamelen om die aangifte een kans van slagen te geven.

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Ramkraken voorkomen met anti-rampalen

Erik VlastuinAccountmanager beveiligingReacties: 230.10.2018Ramkraken zijn medio 2018 geen zeldzaam verschijnsel. De schade die optreedt na een ramkraak is divers en vaak enorm. Van kapotte ramen en deuren tot volledig uit het lood geslagen puien. Ook terroristen...

Slimme beveiligingscamera’s

Arnold VersteegSalesmanager beveiligingReacties: 001.10.2018Beveiligingscamera’s – in vakjargon: camera observatie systemen – worden steeds meer ingezet voor aanvullende en andere taken. Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen...