Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

12 november 2018

Geef nooit op! Doe altijd aangifte

Begin november gaf regeringspartij VVD aan dat de winkeldiefstal veel harder aangepakt moet worden. Ongeveer eenderde van alle winkeldiefstallen wordt toegeschreven aan georganiseerde bendes. De VVD wil deze bendes het land uit vegen.
Aan de andere kant doen winkeliers steeds minder vaak aangifte. In 2017 werd er van eenderde van alle winkeldiefstallen geen aangifte gedaan. Het kost te veel tijd, vinden winkeliers, en de resultaten zijn, zeker als het om kleine bedragen gaat, vaak mager. Daarom moet het doen van een aangifte vereenvoudigd worden.

Overleg beveiliging

Adviesgesprek beveiliging. Links op de foto: Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens.

Geef nooit op! Doe altijd aangifte!
Dat zou ik willen zeggen tegen winkeliers die diefstallen onder de € 150, – niet meer willen aangeven. Het kost te veel tijd en als je aangifte hebt gedaan dan verdwijnt het voor jouw gevoel in de politiesystemen. En nu er ook sprake is van georganiseerde winkeldieven die van stad naar stad gaan is het belangrijk daar iets tegenover te zetten. De VVD heeft aandacht gevraagd door winkeldiefstallen harder aan te pakken. Maar dan moet je wel bewijs hebben en het liefst heb je helemaal geen winkeldiefstal!

Lagarde kan u hiermee helpen door te adviseren over “voorkomen”, maar ook over hoe voldoende bewijs te verzamelen om die aangifte een kans van slagen te geven.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *