Doe aangifte bij winkeldiefstal

Ook bij diefstallen onder de € 150, -

Begin november gaf regeringspartij VVD aan dat de winkeldiefstal veel harder aangepakt moet worden. Ongeveer eenderde van alle winkeldiefstallen wordt toegeschreven aan georganiseerde bendes. De VVD wil deze bendes het land uit vegen.
Aan de andere kant doen winkeliers steeds minder vaak aangifte. In 2017 werd er van eenderde van alle winkeldiefstallen geen aangifte gedaan. Het kost te veel tijd, vinden winkeliers, en de resultaten zijn, zeker als het om kleine bedragen gaat, vaak mager. Daarom moet het doen van een aangifte vereenvoudigd worden.

Winkeldiefstal
“In 2017 werd er van eenderde van alle winkeldiefstallen geen aangifte gedaan.”
Overleg beveiliging
Adviesgesprek beveiliging. Links op de foto: Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens.

Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens (voormalig directeur MIVD) over winkeldiefstal

Geef nooit op! Doe altijd aangifte!
Dat zou ik willen zeggen tegen winkeliers die diefstallen onder de € 150, – niet meer willen aangeven. Het kost te veel tijd en als je aangifte hebt gedaan dan verdwijnt het voor jouw gevoel in de politiesystemen. En nu er ook sprake is van georganiseerde winkeldieven die van stad naar stad gaan is het belangrijk daar iets tegenover te zetten. De VVD heeft aandacht gevraagd door winkeldiefstallen harder aan te pakken. Maar dan moet je wel bewijs hebben en het liefst heb je helemaal geen winkeldiefstal!

Lagarde kan u hiermee helpen door te adviseren over “voorkomen”, maar ook over hoe voldoende bewijs te verzamelen om die aangifte een kans van slagen te geven.

Gerelateerde berichten

BLOG

Beveiliging bedrijf & nationale veiligheid

In Nederland geven we nog mondjesmaat geld uit voor beveiliging. Het meeste wordt besteed nadat men een slechte ervaring achter de rug heeft, en dan moet de put worden gedicht!

Lees verder…

NIEUWS

Ramkraken bij opticiens

RTV Utrecht geeft in een nieuwsbericht aan dat brillenwinkels steeds vaker het doelwit zijn van ramkrakers. Waarom juist de opticiens? En wat kan een winkeleigenaar doen om zijn/haar winkel hier tegen te beveiligen?

Lees verder…

PAGINA

Camerabewaking

Ongewenste bezoekers, inbraken, u moet er niet aan denken. Met professionele camerabewaking heeft u altijd zicht (realtime en achteraf) op uw terrein én schrikt u ongewenste bezoekers af.

Lees verder…

PAGINA

Inbraakdetectie

U wilt uw eigendommen beschermen en bewaken, tegelijkertijd moet de beveiliging van uw pand voldoen aan wettelijk verplichte normen. Bij inbraakdetectie komt heel wat kijken.

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren