Lagarde Groep

15 september 2017

Geen oscar wel opgelost

Stel: er is ingebroken bij u op kantoor. Het eerste dat door je hoofd flitst: gelukkig hangen er camera’s. Maar wat nu als de inbreker niet scherp in beeld is? Hij draagt bijvoorbeeld een bivakmuts, of de camera filmt vanuit een lastige hoek? Hebben camera’s dan wel nut? Jan Schipper, wijkagent in Ede, geeft in het e-book antwoord op deze vraag. Ik licht alvast een tipje van de sluier op.

Camerabeveiliging waar ligt uw focus?

Schipper werkt in een gebied met veel bedrijventerreinen. Daardoor heeft de politieman veel ervaring met bedrijfsinbraken én het oplossen daarvan. Volgens de wijkagent zijn er legio voorbeelden van gevallen waarin beelden misschien geen Oscar verdienen, maar wel helpen bij het oplossen van een zaak.

1. Waar komt de verdachte?
Een van de dingen die hij zegt in het e-book is dat beelden van grote waarde zijn, omdat je kunt zien waar een verdachte is geweest. Het materiaal is dus niet alleen goed voor een signalement van de dader; het levert ook andere gegevens op. Welke route neemt de verdachte? Is hij bijvoorbeeld ergens gevallen? Dat helpt bij het verzamelen van DNA. Dat kan de politie matchen in een databank.

2. Wat weten we nog meer?
Wellicht is het beeld van uw camera’s niet optimaal. Geeft niets, zegt wijkagent Schipper. De politie maakt vaak ook gebruik van particulier beeldmateriaal. Op die manier ontstaat een vollediger beeld. Via het programma ‘Camera in Beeld’ hebben zich al 115.000 private camera’s aangemeld. De politie vraagt de beelden op als ergens een strafbaar feit is gepleegd. Zo vindt de politie de verdachten toch nog: met meerdere camera’s .

Wilt u weten wat andere experts zeggen over camerabewaking? Hoe zit het bijvoorbeeld met wet- en regelgeving? Weet hoe het zit, download het e-book.

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

Uw bedrijfsdata is misschien wel het meest waardevolle bezit van uw organisatie. Daarom mag er niks mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk! Om die reden geef ik 10 aandachtspunten voor uw netwerksecurity. Leest u mee? AandachtKrijgt uw netwerk aandacht?...

Lees meer
Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Toegangscontrole is ons inmiddels allemaal wel bekend, toch? Voor degene die zich afvragen waar ik het nu over heb, dikke tip, lees mijn vorige blog over toegangscontrole even. Dan ben je helemaal bij. Als toegangscontrole gewoon functioneel werkt in een organisatie...

Lees meer
Fever screening met thermische camera’s

Fever screening met thermische camera’s

De coronacrisis heeft al bij veel organisaties voor de nodige veranderingen gezorgd. Alles met het doel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overal zien we mooie initiatieven en creatieve ideeën om op gepaste terug te gaan naar het "nieuwe normaal". Aan...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren