Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

15 september 2017

Geen oscar wel opgelost

Stel: er is ingebroken bij u op kantoor. Het eerste dat door je hoofd flitst: gelukkig hangen er camera’s. Maar wat nu als de inbreker niet scherp in beeld is? Hij draagt bijvoorbeeld een bivakmuts, of de camera filmt vanuit een lastige hoek? Hebben camera’s dan wel nut? Jan Schipper, wijkagent in Ede, geeft in het e-book antwoord op deze vraag. Ik licht alvast een tipje van de sluier op.

Camerabeveiliging waar ligt uw focus?

Schipper werkt in een gebied met veel bedrijventerreinen. Daardoor heeft de politieman veel ervaring met bedrijfsinbraken én het oplossen daarvan. Volgens de wijkagent zijn er legio voorbeelden van gevallen waarin beelden misschien geen Oscar verdienen, maar wel helpen bij het oplossen van een zaak.

1. Waar komt de verdachte?
Een van de dingen die hij zegt in het e-book is dat beelden van grote waarde zijn, omdat je kunt zien waar een verdachte is geweest. Het materiaal is dus niet alleen goed voor een signalement van de dader; het levert ook andere gegevens op. Welke route neemt de verdachte? Is hij bijvoorbeeld ergens gevallen? Dat helpt bij het verzamelen van DNA. Dat kan de politie matchen in een databank.

2. Wat weten we nog meer?
Wellicht is het beeld van uw camera’s niet optimaal. Geeft niets, zegt wijkagent Schipper. De politie maakt vaak ook gebruik van particulier beeldmateriaal. Op die manier ontstaat een vollediger beeld. Via het programma ‘Camera in Beeld’ hebben zich al 115.000 private camera’s aangemeld. De politie vraagt de beelden op als ergens een strafbaar feit is gepleegd. Zo vindt de politie de verdachten toch nog: met meerdere camera’s .

Wilt u weten wat andere experts zeggen over camerabewaking? Hoe zit het bijvoorbeeld met wet- en regelgeving? Weet hoe het zit, download het e-book.

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *