Bert Noteboom

23 mei 2017

In 2020 is onze werkplek volledig mobiel

Hoeveel apparaten gebruik jij op een gemiddelde werkdag? Een gemiddelde werknemer werkt dagelijks met diverse devices. Laptop, smartphone, desktop en tablet. Als gebruiker verwacht je dat deze apparaten naadloos samenwerken en direct synchroniseren. Maar zou het niet veel handiger zijn als alle functionaliteiten in één device zitten? Een toekomstdroom? Het is dichterbij dan je denkt.​​​​​​​

mobiele werkplek

Unified workspace

Recent onderzoek laat zien dat de smartphone steeds meer een sleutelrol krijgt in het werkproces. De onderzoekers signaleren een duidelijke samensmelting tussen mobiel en het computergebruik van zakelijke eindgebruikers. De zogenoemde unified workspace wordt de standaard van de toekomst. Je ziet dat grote partijen zoals Google, Microsoft, Nokia en HP zich met hun innovaties ook steeds meer richten op de smartphone. Deze ‘mobile only’ trend vraagt van bedrijven en ICT-managers dat ze zich goed voorbereiden en dit op tijd integreren in hun bedrijfsproces.

Unified communications

Unified communications

Deze ‘mobile only’ trend is een prachtig voorbeeld van unified communications. Met deze term bedoel ik dat je bedrijf werkt vanuit één volledig geïntegreerd communicatiesysteem. Eén van de eerste stappen naar unified communications is de integratie van vast en mobiel. Met deze integratie wordt iedere mobiele telefoon onderdeel van de telefooncentrale. Je belt vanaf één vast nummer en hebt alle functionaliteiten van de centrale tot je beschikking.

Laat de trends voor je werken

Het speelveld van telefonie en unified communications ontwikkelt zich erg snel. Lagarde volgt de trends intensief en adviseert klanten over toekomstbestendige oplossingen. Trends als VoIP en IoT kunnen processen makkelijker maken. Mits je ze op de juiste manier inzet. Benieuwd naar de andere trends voor zakelijke telefonie en communicatie? Download dan het trendrapport van Lagarde of laat je adviseren door een van onze experts.

Zullen we hier een keer over doorpraten? Je mag me natuurlijk altijd bellen: 088 – 16 16 016. Ik denk graag met je mee, zodat je klaar bent voor de toekomst!

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

Door Bert Noteboom

Algemeen directeur van Lagarde Groep.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Veel mensen werken al maanden thuis en volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ervaren velen het als positief. Nu voorzichtig de weg naar de kantoorruimte weer wordt gevonden, worden de slapende (WiFi-)netwerken weer ‘wakker geschud’. Mensen werken weer (of...

Lees meer
Omgaan met een wildgroei aan devices

Omgaan met een wildgroei aan devices

Het werken vandaag de dag is nogal wat anders dan een aantal jaar geleden. U en uw collega’s willen toch altijd en overal veilig kunnen werken en bereikbaar zijn? Een mooi doel! Echter betekent dit wel een enorme vlucht in het gebruik van mobiele apparaten. U zult het...

Lees meer
2 Reacties
 1. Nick Bakker

  Goedemiddag,

  Wij zijn studenten van de HvA en werken aan een Proof of Concept waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een mobiele werkplek. Hoe ziet u de ideale mobiele werkplek voor u? Wat zijn must haves die op de telefoon moeten zitten? Zou u eventueel tips kunnen geven die wij kunnen gebruiken voor ons onderzoek? Alvast bedankt.

  Antwoord
  • Lagarde Groep

   Beste Nick, dank voor je reactie! Om gerichte input te geven komen we graag even via mail of telefoon met je in contact. Wil je je gegevens even mailen naar marketing@lagardegroep.nl? Dankjewel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren