Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

23 mei 2017

In 2020 is onze werkplek volledig mobiel

Hoeveel apparaten gebruik jij op een gemiddelde werkdag? Een gemiddelde werknemer werkt dagelijks met diverse devices. Laptop, smartphone, desktop en tablet. Als gebruiker verwacht je dat deze apparaten naadloos samenwerken en direct synchroniseren. Maar zou het niet veel handiger zijn als alle functionaliteiten in één device zitten? Een toekomstdroom? Het is dichterbij dan je denkt.​​​​​​​

mobiele werkplek

Unified workspace

Recent onderzoek laat zien dat de smartphone steeds meer een sleutelrol krijgt in het werkproces. De onderzoekers signaleren een duidelijke samensmelting tussen mobiel en het computergebruik van zakelijke eindgebruikers. De zogenoemde unified workspace wordt de standaard van de toekomst. Je ziet dat grote partijen zoals Google, Microsoft, Nokia en HP zich met hun innovaties ook steeds meer richten op de smartphone. Deze ‘mobile only’ trend vraagt van bedrijven en ICT-managers dat ze zich goed voorbereiden en dit op tijd integreren in hun bedrijfsproces.

Unified communications

Unified communications

Deze ‘mobile only’ trend is een prachtig voorbeeld van unified communications. Met deze term bedoel ik dat je bedrijf werkt vanuit één volledig geïntegreerd communicatiesysteem. Eén van de eerste stappen naar unified communications is de integratie van vast en mobiel. Met deze integratie wordt iedere mobiele telefoon onderdeel van de telefooncentrale. Je belt vanaf één vast nummer en hebt alle functionaliteiten van de centrale tot je beschikking.

Laat de trends voor je werken

Het speelveld van telefonie en unified communications ontwikkelt zich erg snel. Lagarde volgt de trends intensief en adviseert klanten over toekomstbestendige oplossingen. Trends als VoIP en IoT kunnen processen makkelijker maken. Mits je ze op de juiste manier inzet. Benieuwd naar de andere trends voor zakelijke telefonie en communicatie? Neem dan contact met ons op.

Zullen we hier een keer over doorpraten? Je mag me natuurlijk altijd bellen: 088 – 16 16 016. Ik denk graag met je mee, zodat je klaar bent voor de toekomst!

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
2 Reacties
 1. Nick Bakker

  Goedemiddag,

  Wij zijn studenten van de HvA en werken aan een Proof of Concept waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een mobiele werkplek. Hoe ziet u de ideale mobiele werkplek voor u? Wat zijn must haves die op de telefoon moeten zitten? Zou u eventueel tips kunnen geven die wij kunnen gebruiken voor ons onderzoek? Alvast bedankt.

  Antwoord
  • Lagarde Groep

   Beste Nick, dank voor je reactie! Om gerichte input te geven komen we graag even via mail of telefoon met je in contact. Wil je je gegevens even mailen naar marketing@lagardegroep.nl? Dankjewel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *