Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

26 november 2019

Voor welke slagboom kiest u?

Het klinkt als zo’n standaardproduct: een slagboom. Toch zal het u verbazen hoe de ene slagboom van de andere slagboom kan verschillen. Hoe dit komt? De manier van toegang reguleren, hier zitten namelijk aardig wat gradaties in. Bijvoorbeeld: hoe intensief wordt een slagboom gebruikt? Bij een parkeergarage in het centrum van Den Haag gaat deze waarschijnlijk 200 keer vaker de lucht in als bij een jachthaven in een klein havenplaatsje. Dat vraagt om een ander soort oplossing. Daarbij zijn er allerlei andere zaken waar bij de koop van een slagboom rekening gehouden dient te worden. Benieuwd welke? Ik zet de belangrijkste punten voor u op een rij!

Slagboom industrie

Traffic

Zoals in de intro aangegeven: Hoeveel verkeer komt er langs? Bij een slagboom die intensief gebruikt wordt is hogere kwaliteit vereist zodat deze langer meegaat en simpelweg meer aankan.

Armboomlengte

Wellicht een logisch punt voor u: armboomlengte. Maar vaak genoeg zie ik slagbomen staan waarvan de arm te kort is. Daardoor wordt aan het hele doel, namelijk toegang reguleren, voorbij geschoten. Hoe logisch ook, let hier op!

Omgeving

Wanneer u een slagboom plaatst in een kneuterig plaatsje waar per dag 3 bezoekers komen zal er niet veel met uw slagboom gebeuren. Maar in een centrum waar er nog wel eens wat herrieschoppers zijn is dit een ander verhaal. Misschien toch niet zo’n gek idee om een ‘hufterproof’ slagboom aan te schaffen?

Weer een ander verhaal is het bij de camping of aan de kust. Corrosie en/of harde wind zijn niet bevorderlijk voor de werking van de slagbomen. Dus besteedt hierbij alstublieft extra aandacht aan de behuizing (ga bijvoorbeeld voor IP66 of IP68 kwaliteit, wat aangeeft dat iets stofdicht of waterdicht is).

Nog een tipje: bij harde wind, laat de boom niet omhoog staan! Gaat het ook niet beter door werken.

Ondergrond

De ondergrond speelt ook een belangrijke rol bij de plaatsing van slagbomen. Op de ene ondergrond is namelijk meer mogelijk dan op de andere ondergrond. Wij plaatsen slagbomen op zand, klinkers, beton en asfalt. Dit zal ik breder uitmeten in een volgend blog.

Externe apparatuur

Wat mij betreft het meest interessante punt: externe apparatuur. Want dit maakt de toegangsregulering zoveel makkelijker! Denk bijvoorbeeld aan een kentekencamera die een kenteken herkent en op basis hiervan automatisch toegang verleend. Of een intercom waarmee u direct in contact staat en toegang kunt verlenen. Daarnaast zijn er oplossingen zoals paslezers, muntautomaten et cetera. Geweldig toch?!

Slagboom installeren

Budget

Het punt ‘budget’ kan natuurlijk niet ontbreken! Ik ga u adviseren om nooit, maar dan ook nooit, te beknibbelen op veiligheid. Dus detectielussen, reflecterende stickers, fotocellen en/of ledverlichting… Waar mogelijk, schaf het aan!

Daarnaast geef ik u het advies om eerst een programma van eisen op te stellen voordat u uw geld uitgeeft. Hierdoor heeft u inzichtelijk wat u precies nodig heeft en kunt u op basis hiervan uw budget bepalen.

Maak de juiste keuze

Had u vooraf gedacht dat er zoveel was om over na te denken bij de aanschaf van een slagboom? Hopelijk heb ik u met mijn aandachtspunten wijzer kunnen maken. Meer advies over het aanschaffen van een slagboom? Ik kom graag een keer een bakje koffie bij u drinken.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *