Erik Vlastuin

26 november 2019

Voor welke slagboom kiest u?

Het klinkt als zo’n standaardproduct: een slagboom. Toch zal het u verbazen hoe de ene slagboom van de andere slagboom kan verschillen. Hoe dit komt? De manier van toegang reguleren, hier zitten namelijk aardig wat gradaties in. Bijvoorbeeld: hoe intensief wordt een slagboom gebruikt? Bij een parkeergarage in het centrum van Den Haag gaat deze waarschijnlijk 200 keer vaker de lucht in als bij een jachthaven in een klein havenplaatsje. Dat vraagt om een ander soort oplossing. Daarbij zijn er allerlei andere zaken waar bij de koop van een slagboom rekening gehouden dient te worden. Benieuwd welke? Ik zet de belangrijkste punten voor u op een rij!

Slagboom industrie

Traffic

Zoals in de intro aangegeven: Hoeveel verkeer komt er langs? Bij een slagboom die intensief gebruikt wordt is hogere kwaliteit vereist zodat deze langer meegaat en simpelweg meer aankan.

Armboomlengte

Wellicht een logisch punt voor u: armboomlengte. Maar vaak genoeg zie ik slagbomen staan waarvan de arm te kort is. Daardoor wordt aan het hele doel, namelijk toegang reguleren, voorbij geschoten. Hoe logisch ook, let hier op!

Omgeving

Wanneer u een slagboom plaatst in een kneuterig plaatsje waar per dag 3 bezoekers komen zal er niet veel met uw slagboom gebeuren. Maar in een centrum waar er nog wel eens wat herrieschoppers zijn is dit een ander verhaal. Misschien toch niet zo’n gek idee om een ‘hufterproof’ slagboom aan te schaffen?

Weer een ander verhaal is het bij de camping of aan de kust. Corrosie en/of harde wind zijn niet bevorderlijk voor de werking van de slagbomen. Dus besteedt hierbij alstublieft extra aandacht aan de behuizing (ga bijvoorbeeld voor IP66 of IP68 kwaliteit, wat aangeeft dat iets stofdicht of waterdicht is).

Nog een tipje: bij harde wind, laat de boom niet omhoog staan! Gaat het ook niet beter door werken.

Ondergrond

De ondergrond speelt ook een belangrijke rol bij de plaatsing van slagbomen. Op de ene ondergrond is namelijk meer mogelijk dan op de andere ondergrond. Wij plaatsen slagbomen op zand, klinkers, beton en asfalt. Dit zal ik breder uitmeten in een volgend blog.

Externe apparatuur

Wat mij betreft het meest interessante punt: externe apparatuur. Want dit maakt de toegangsregulering zoveel makkelijker! Denk bijvoorbeeld aan een kentekencamera die een kenteken herkent en op basis hiervan automatisch toegang verleend. Of een intercom waarmee u direct in contact staat en toegang kunt verlenen. Daarnaast zijn er oplossingen zoals paslezers, muntautomaten et cetera. Geweldig toch?!

Slagboom installeren

Budget

Het punt ‘budget’ kan natuurlijk niet ontbreken! Ik ga u adviseren om nooit, maar dan ook nooit, te beknibbelen op veiligheid. Dus detectielussen, reflecterende stickers, fotocellen en/of ledverlichting… Waar mogelijk, schaf het aan!

Daarnaast geef ik u het advies om eerst een programma van eisen op te stellen voordat u uw geld uitgeeft. Hierdoor heeft u inzichtelijk wat u precies nodig heeft en kunt u op basis hiervan uw budget bepalen.

Maak de juiste keuze

Had u vooraf gedacht dat er zoveel was om over na te denken bij de aanschaf van een slagboom? Hopelijk heb ik u met mijn aandachtspunten wijzer kunnen maken. Meer advies over het aanschaffen van een slagboom? Ik kom graag een keer een bakje koffie bij u drinken.

Door Erik Vlastuin

Erik Vlastuin, al meerdere jaren accountmanager bij Lagarde Groep, heeft ruime ervaring met diverse beveiligingsoplossingen. Gespecialiseerd in slagbomen, toegangscontrole en camerabewaking.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

10 vragen over uw security (fysiek én digitaal)

10 vragen over uw security (fysiek én digitaal)

Zowel fysieke beveiliging als cybersecurity verdienen uw aandacht. Daarom heb ik 10 vragen aan u om te bepalen hoe sterk uw beveiliging is. Op hoeveel vragen kunt u antwoord geven? 1. Welke mensen, systemen en informatie zijn onmisbaar voor uw organisatie? ...

Lees meer
Uw Smartphone als sleutel

Uw Smartphone als sleutel

hoeveel tijd per dag is uw smartphone meer dan 1 meter bij u vandaan? Hoe vaak vergeet u uw smartphone? Hoe vaak geeft u uw smartphone aan iemand anders? Tegenwoordig kunnen we van alles met onze smartphones. Van de temperatuur thuis bepalen, het dimmen van de...

Lees meer
Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Veel mensen werken al maanden thuis en volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ervaren velen het als positief. Nu voorzichtig de weg naar de kantoorruimte weer wordt gevonden, worden de slapende (WiFi-)netwerken weer ‘wakker geschud’. Mensen werken weer (of...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren