Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

24 mei 2019

Microsoft stopt met Windows 7, en nu?

Bijna 10 jaar, zo lang is Windows 7 al weer op de markt. Toen het uitkwam heeft Microsoft al bekend gemaakt het besturingssysteem 10 jaar te ondersteunen. Dat betekent dat deze ondersteuning bijna afloopt. Per 14 januari 2020 om precies te zijn. Naast Windows 7 verloopt dan ook de ondersteuning voor Windows Server 2008 R2 en Exchange 2010. Wat betekent dit voor u?

Het is niet zo dat uw huidige Microsoft producten op 14 januari spontaan stoppen met werken. Nee, u kunt nog ‘gewoon’ gebruik blijven maken van deze producten. Ook na 14 januari 2020. Echter zal dit snel tegen u gaan werken, aangezien er geen zicht op verbetering is door het uitblijven van (beveiligings)updates.

Hoe voorkomt u dit? Wat zijn de alternatieven? Lees verder.

Presentatie cloud oplossing

Van Windows 7 naar Windows 10

Het alternatief voor Windows 7 is Windows 10. Door deze upgrade krijgt vooral uw beveiliging een boost. Zeker met behulp van handige tools zoals Windows Hello, Pin en Bitlocker, mooie onderwerpen voor een volgend blog. Met Windows 10 werkt u ook sneller. De software gaat beter om met de resources van uw computer. En last but not least: u bent altijd up-to-date door de continue feature-updates.

Van Windows Server 2008 R2 naar …

Als Windows Server 2008 R2 vervangen gaat worden zijn er een aantal alternatieven. Bijvoorbeeld een nieuwe server inrichten met Windows Server 2019. In de praktijk zien wij echter steeds minder servers bij de klant op locatie staan.

Wat vaker gebeurd is een migratie naar de cloud. Er kan dan worden gekozen voor private cloud, in het datacenter van Lagarde Groep, of publieke cloud zoals bijvoorbeeld Azure. In de cloud kunnen servers ingericht worden maar functionaliteiten kunnen ook als dienst worden afgenomen. Zo werkt u mogelijk volledig serverloos, een trend die wij veel tegenkomen en waar wij inmiddels veel ervaring mee hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de cloudservices blijven groeien, wat betekent dat u automatisch meelift op deze innovaties. En door de continue beveiligingsupdates bent u altijd optimaal beveiligd.

3 personen in gesprek

Exchange server 2010 naar Exchange server 2019 of Office 365

Voor de Exchange server 2010 zijn er grofweg twee alternatieven: Exchange server 2019 en Office 365.
Met de Exchange server 2019 blijft u werken op uw eigen servers. En dus verandert er weinig ten opzichte van de huidige situatie. U profiteert vooral van verbeterde beveiliging, prestaties en beheer.
Met Office 365 migreert u naar de cloud. Met als grootste voordeel: altijd de nieuwste technologie. Gebruikers kunnen direct gebruik maken van nieuwe features en iedere gebruiker werkt device-onafhankelijk én locatie-onafhankelijk, mits er beschikking is over een internetverbinding.

Maatwerkoplossing

Maar wat is nou wijsheid in uw situatie? Iedere IT-omgeving is anders en daarom is iedere oplossing een maatwerkoplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Laat u vrijblijvend informeren.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *