Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

15 september 2020

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Veel mensen werken al maanden thuis en volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ervaren velen het als positief. Nu voorzichtig de weg naar de kantoorruimte weer wordt gevonden, worden de slapende (WiFi-)netwerken weer ‘wakker geschud’. Mensen werken weer (of gaan weer werken) op kantoor! Is uw (WiFi-)netwerk hier klaar voor?

De cijfers van thuiswerken

De laptops en computers waren niet aan te slepen, zo blijkt uit een bericht van RTL Nieuws. In het eerste kwartaal van 2020 zijn, In vergelijking met 2019, 11,4% zakelijke desktops en 7,9% zakelijke laptops méér verscheept. 70% van de mensen was zelfs al maanden niet meer op de fysieke werkplek geweest.

Maar nu zien we dat steeds meer organisaties de deuren weer open zetten voor (een beperkt aantal) medewerkers. Goed voor de binding, als u het mij vraagt. Vanzelfsprekend moet hierbij de veiligheid van de medewerkers nooit uit het oog verloren worden.

Het werken op kantoor komt er weer aan

Zelf ben ik blij dat ik weer meer naar kantoor kan. Het gesprekje bij de koffieautomaat, het lolletje tijdens de pauze, even bijpraten over het weekend, ook dat zijn dingen die gewoon bij het werken horen! Blijkbaar denken meer mensen zo. Uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid bevalt het de mensen goed om thuis te werken, maar geniet het afwisselen van thuiswerken en op kantoor werken de voorkeur. 40% tot 60% van de werkende mensen wil naar een ‘hybride oplossing’, deels thuiswerken en deels op kantoor werken.

Kantoorwerk

Is uw (WiFi-)netwerk er klaar voor?

Smartphones, laptops en mogelijk andere devices gaan dus weer connectie zoeken met uw netwerk. Of hebben dit al gedaan. Daarom heb ik een aantal vragen voor u:

  • Is uw WiFi-netwerk (nog) dekkend genoeg?
  • Is uw WiFi-netwerk geschikt om de extra laptops (en mogelijk andere devices) aan te melden?
  • Hoe gaat u om met persoonlijke WiFi-wachtwoorden?
  • Wat is de algemene staat van uw netwerk?
  • Wanneer is deze voor het laatst onderhouden?

Zomaar een aantal vragen waarmee ik u hoop te triggeren. Veel ondernemers denken: “Ik heb een netwerk en dit draait, dus klaar…”. Ik ga u mogelijk teleurstellen: een netwerk dient beheerd en onderhouden te worden. Want u wilt toch ook dat u en uw medewerkers straks ongehinderd en bovenal veilig aan het werk kunnen?

Zakelijk wifi lagarde

Uw (WiFi-)netwerk klaarstomen, juist nu

Er is in mijn optiek geen beter moment om uw netwerk te onderhouden dan nu. Grote kans dat het nog rustig is op de werkvloer, waardoor weinig collega’s hier hinder van zullen ondervinden. Voordat het werken op kantoor weer verder gaat toenemen heeft u de mogelijkheid uw (WiFi)-netwerk gereed te maken voor de komende periode.

Wanneer gaat u uw (WiFi-)netwerk onderhouden?

Ik hoop dat u door deze blog het belang van goed netwerkonderhoud ziet. Ik informeer u graag vrijblijvend over de mogelijkheden op dit gebied! Vul hiervoor onderstaand contactformulier in.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *