Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

30 oktober 2018

Ramkraken voorkomen met anti-rampalen

Ramkraken zijn medio 2018 geen zeldzaam verschijnsel. De schade die optreedt na een ramkraak is divers en vaak enorm. Van kapotte ramen en deuren tot volledig uit het lood geslagen puien. Ook terroristen gebruiken zware voertuigen om schade aan te richten aan gebouwen of personen. Sinds twee jaar is het gebruik van anti-rampalen daarom sterk toegenomen. Voornamelijk de crash geteste rampalen zijn bij veel hoog risico objecten niet meer weg te denken.

Een ramkraak is een inbraak bij een bank, juwelier of een ander bedrijf waarbij men zich met een auto, shovel of ander zwaar voertuig toegang verschaft tot het gebouw. Met het gebruikte voertuig, vrijwel altijd gestolen, wordt door de gevel gereden (bron: Wikipedia).

Auto kan terrein niet betreden door bollards

Beveiligen bedrijfspand

Bij het beveiligen van een pand wordt vaak gedacht aan een alarmsysteem en toegangscontrole. De focus ligt op het object zelf en niet op de omgeving. Wil je ramkraken voorkomen, dan schiet achteraf alarmeren uiteraard tekort. Terreinbeveiliging met anti-rampalen, ook wel bollards of rampalen genoemd, is een goede aanvulling op de standaard gebouwbeveiliging. Vooral als het om hoog risico objecten gaat zoals een juwelier, een gerechtsgebouw of een bank.

Rampalen terreinbeveiliging

Verzekeringen en beveiliging

Veel verzekeringsmaatschappijen eisen in delen van de detailhandel extra aanvullende maatregelen op de standaard beveiligingsmaatregelen, in de vorm van rampalen. Daarbij wordt gekeken naar diverse zaken zoals de afstand tussen de aan te brengen rampalen. Certificering van crashbestendige rampalen geven daarvoor een maximale afstand van 1.20 meter aan. Dit heeft weer als reden dat men er zeker van is dat voertuigen de gevel niet kunnen rammen.

De juiste anti-rampaal

Het juiste type rampaal hangt af van verschillende factoren, zoals: wat is de maximale snelheid die een voertuig met een bepaald gewicht ter plekke kan ontwikkelen? Of hoe dient een rampaal eventueel bediend te worden? Dit heeft weer zijn invloed op het type fundering wat toegepast moet worden. Wij leveren rampalen die dynamisch of juist statisch zijn. Neem contact met ons op voor een passend advies.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
2 Reacties
 1. Henk Brocx

  graag informatie over in de grond inzinkbare anti kraak paaltjes voor 2 winkel gebieden in Mierlo en Heesch

  Antwoord
  • Lagarde Groep

   Beste heer Brocx, dank voor uw reactie. Wij nemen contact met u op.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *