Ramkraken voorkomen met anti-rampalen

Adriaan Mol technisch consultant
Erik Vlastuin
Accountmanager beveiliging
30.10.2018

Ramkraken zijn medio 2018 geen zeldzaam verschijnsel. De schade die optreedt na een ramkraak is divers en vaak enorm. Van kapotte ramen en deuren tot volledig uit het lood geslagen puien. Ook terroristen gebruiken zware voertuigen om schade aan te richten aan gebouwen of personen. Sinds twee jaar is het gebruik van anti-rampalen daarom sterk toegenomen. Voornamelijk de crash geteste rampalen zijn bij veel hoog risico objecten niet meer weg te denken.

 

Een ramkraak is een inbraak bij een bank, juwelier of een ander bedrijf waarbij men zich met een auto, shovel of ander zwaar voertuig toegang verschaft tot het gebouw. Met het gebruikte voertuig, vrijwel altijd gestolen, wordt door de gevel gereden (bron: Wikipedia).

Auto kan terrein niet betreden door bollards

Beveiligen bedrijfspand

Bij het beveiligen van een pand wordt vaak gedacht aan een alarmsysteem en toegangscontrole. De focus ligt op het object zelf en niet op de omgeving. Wil je ramkraken voorkomen, dan schiet achteraf alarmeren uiteraard tekort. Terreinbeveiliging met anti-rampalen, ook wel bollards of rampalen genoemd, is een goede aanvulling op de standaard gebouwbeveiliging. Vooral als het om hoog risico objecten gaat zoals een juwelier, een gerechtsgebouw of een bank.

Rampalen terreinbeveiliging

Verzekeringen en beveiliging

Veel verzekeringsmaatschappijen eisen in delen van de detailhandel extra aanvullende maatregelen op de standaard beveiligingsmaatregelen, in de vorm van rampalen. Daarbij wordt gekeken naar diverse zaken zoals de afstand tussen de aan te brengen rampalen. Certificering van crashbestendige rampalen geven daarvoor een maximale afstand van 1.20 meter aan. Dit heeft weer als reden dat men er zeker van is dat voertuigen de gevel niet kunnen rammen.

De juiste anti-rampaal

Het juiste type rampaal hangt af van verschillende factoren, zoals: wat is de maximale snelheid die een voertuig met een bepaald gewicht ter plekke kan ontwikkelen? Of hoe dient een rampaal eventueel bediend te worden? Dit heeft weer zijn invloed op het type fundering wat toegepast moet worden. Wij leveren rampalen die dynamisch of juist statisch zijn. Neem contact met ons op voor een passend advies.

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen

Wapen uzelf tegen cybercriminaliteit!

Roger van OordtCommercieel directeurReacties: 021.02.2019Cybercriminaliteit, een topic dat wekelijks in het nieuws voorbij komt. RTL nieuws plaatste deze week een bericht waarin zij toetsen in hoeverre criminelen bij gevoelige informatie van bedrijven kunnen komen. De...

De eindeloze mogelijkheden van het ‘nieuwe WiFi’

Martin GolSalesmanager telecomReacties: 013.02.20197 februari 2019 was het weer zover, de jaarlijkse Aerohive Experience Day. Ieder jaar geeft dit cloudmanagement bedrijf een kijkje in haar keuken. De onderwerpen die voorbij komen zijn voor ons interessant, en al...

5 aandachtspunten bij uitfasering ISDN

Cornelis VreekenAccountmanager communicatieReacties: 023.01.2019ISDN stopt en dat betekent overstappen op een nieuwe verbinding. 5 aandachtspunten bij uitfasering van ISDN zijn de faxmachine, pinautomaat, alarmsysteem, frankeermachine en intercom. Onlangs werd ik...

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren