Ramkraken voorkomen met anti-rampalen

Professionele terreinbeveiliging

Door: Erik Vlastuin – Accountmanager Beveiliging

Ramkraken zijn medio 2018 geen zeldzaam verschijnsel. De schade die optreedt na een ramkraak is divers en vaak enorm. Van kapotte ramen en deuren tot volledig uit het lood geslagen puien. Ook terroristen gebruiken zware voertuigen om schade aan te richten aan gebouwen of personen. Sinds twee jaar is het gebruik van anti-rampalen daarom sterk toegenomen. Voornamelijk de crash geteste rampalen zijn bij veel hoog risico objecten niet meer weg te denken.

 

Een ramkraak is een inbraak bij een bank, juwelier of een ander bedrijf waarbij men zich met een auto, shovel of ander zwaar voertuig toegang verschaft tot het gebouw. Met het gebruikte voertuig, vrijwel altijd gestolen, wordt door de gevel gereden (bron: Wikipedia).

Auto kan terrein niet betreden door bollards
“Terreinbeveiliging met anti-rampalen, ook wel bollards of rampalen genoemd, is een goede aanvulling op de standaard gebouwbeveiliging.”
Rampalen terreinbeveiliging

Beveiligen bedrijfspand

Bij het beveiligen van een pand wordt vaak gedacht aan een alarmsysteem en toegangscontrole. De focus ligt op het object zelf en niet op de omgeving. Wil je ramkraken voorkomen, dan schiet achteraf alarmeren uiteraard tekort. Terreinbeveiliging met anti-rampalen, ook wel bollards of rampalen genoemd, is een goede aanvulling op de standaard gebouwbeveiliging. Vooral als het om hoog risico objecten gaat zoals een juwelier, een gerechtsgebouw of een bank.

Verzekeringen en beveiliging

Veel verzekeringsmaatschappijen eisen in delen van de detailhandel extra aanvullende maatregelen op de standaard beveiligingsmaatregelen, in de vorm van rampalen. Daarbij wordt gekeken naar diverse zaken zoals de afstand tussen de aan te brengen rampalen. Certificering van crashbestendige rampalen geven daarvoor een maximale afstand van 1.20 meter aan. Dit heeft weer als reden dat men er zeker van is dat voertuigen de gevel niet kunnen rammen.

De juiste anti-rampaal

Het juiste type rampaal hangt af van verschillende factoren, zoals: wat is de maximale snelheid die een voertuig met een bepaald gewicht ter plekke kan ontwikkelen? Of hoe dient een rampaal eventueel bediend te worden? Dit heeft weer zijn invloed op het type fundering wat toegepast moet worden. Wij leveren rampalen die dynamisch of juist statisch zijn. Neem contact met ons op voor een passend advies.

Gerelateerde berichten

Blog

Beveiliging tegen terrorisme

Een betonblok is een zichtbare barrière. Een opvallend obstakel waarachter je je veilig waant. Politici zijn blij: ze kunnen heel fysiek laten zien dat een mensenleven voor hen telt. Een pompeus betonblok als symbool van de overheid die voor haar burgers zorgt.

Lees verder…

Nieuws

Ramkraken bij opticiens

RTV Utrecht geeft in een nieuwsbericht aan dat brillenwinkels steeds vaker het doelwit zijn van ramkrakers. Waarom juist de opticiens? En wat kan een winkeleigenaar doen om zijn/haar winkel hier tegen te beveiligen?

Lees verder…

Pagina

Terreinbeveiliging

Als het gaat om terreinbeveiliging vertrouwen wij op de expertise van ons zusterbedrijf Blankestijn Beveiliging. Een goede terreinbeveiliging vindt de gulden middenweg tussen het ontmoedigen van eventuele inbrekers of ramkrakers en ongehinderde toegang voor bevoegde bezoekers.

Lees verder…

Referentie

Overzichtelijke beveiliging bij First Selection

Begin 2014 koos First Selection voor een totaal geïntegreerde beveiligingsoplossing. Het was niet de eerste keer dat de eigenaar zaken deed met Lagarde. Ook in zijn oude bedrijfspand nam hij diensten af van Lagarde.

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren