Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

19 juli 2017

Second opinion: alleen ga je sneller, samen kom je verder

Vormen alle communicatieoplossingen binnen jouw bedrijf een eenheid? Werken alle systemen naar behoren? De kans is aanwezig dat een van de processen of devices beneden je verwachting presteert. In zo’n geval heeft Lagarde de oplossing. Met behulp van een second opinion analyseren we en geven we advies. Hoe werkt dat?

communicatieoplossingen

Het is algemeen bekend dat er in de markt veel vragen zijn bij klanten rondom ICT, communicatie en beveiliging. Het speelveld van bijvoorbeeld telefonie en communicatie ontwikkelt zich erg snel. Nieuwe mogelijkheden buitelen over elkaar heen. Als bedrijf zoek je vooral een solide en toekomstbestendig systeem. Wanneer het aankomt op een rationeel en afgewogen besluit, ben je afhankelijk van derden. De kans is groot dat je als bedrijf zwicht voor een zogenaamde kortetermijndeal: een mooi verkoopverhaal, een lage prijs.

Deugdelijk product
Volgens de wet heeft iedere consument na aankoop recht op een deugdelijk product. Dat betekent dat een product moet voldoen aan de verwachting die iemand er redelijkerwijs van zou mogen hebben. Als we het even simplificeren: wie na aankoop van een product thuis constateert dat het niet functioneert, gaat terug naar de winkel. Waarom doen we dat dan niet als we op zakelijk gebied bijvoorbeeld een WiFi-netwerk aanschaffen?

Oplossing

Veel bedrijven realiseren zich in eerste instantie niet dat dat een mogelijkheid is. Daar komt bij dat ze zo’n proces niet haalbaar achten. Opnieuw kijken en vergelijken en zoeken naar een passende totaaloplossing vergt veel uitzoekwerk. Het is te kostbaar en past qua (financiële) planning niet in de begroting. Het gevolg is dat veel bedrijven het dan maar houden bij het oude, het vertrouwde. Het achterliggende idee klopt. Alleen ga je sneller, zonder uitzoekwerk bereik je een oplossing eerder. Maar ik wil dat idee voor de volledigheid aanvullen: alleen ga je sneller, maar wie samen gaat, komt verder.

Gestructureerde totaaloplossing

Lagarde heeft gecertificeerde experts in dienst, die samen met bedrijven op weg gaan naar een inrichting die beter past. De experts volgen de trends intensief en adviseren klanten over toekomstbestendige systemen. Denk aan VoIP, IoT en PSIM. Het mooiste: als alle technologieën onder één paraplu samenvallen. Onze experts helpen bedrijven daarbij. Ook als ze nog geen klant bij ons zijn, maar twijfelen aan de oplossing van een andere partij. In dat geval zoeken de experts van Lagarde naar een totaaloplossing en maken ze een plan om beveiliging of communicatie gestructureerd op te pakken.

Ben je benieuwd hoe ze in jouw bedrijf te werk zouden gaan? Neem dan contact met ons op. We vertellen er graag over!

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *