Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

4 januari 2019

Security Management Software – Eén platform voor alle aspecten van beveiliging

Beveiliging is voor iedere organisatie een item dat er toe doet. Uw medewerkers werken in een veilige werkomgeving namelijk efficiënter en creatiever. Het scheppen van zo’n omgeving is een uitdaging. Want hoe zorgt u ervoor dat de juiste mensen toegang krijgen tot de juiste ruimtes? En, hoe houdt u buitenstaanders buiten de deur? Maar ook: hoe blijft u tóch gastvrij? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe houdt u alles zo efficiënt mogelijk in de gaten?

Mijn antwoord hierop is: werk met Security Management Software (SMS). Hiermee combineert u alle aspecten van beveiliging in één werkende (multi-site) oplossing. Hierdoor is eenvoudig en efficiënt beheer van bijvoorbeeld toegangscontrole, inbraakbeveiliging, cameraobservatie en intercom mogelijk vanuit één overzichtelijk platform. Lagarde werkt met het SMS-platform van Keyprocessor.

security management software op scherm

“Toegangscontrole, inbraakbeveiliging, cameraobservatie en intercom vanuit één overzichtelijk platform.”

All in one

Veel organisaties maken nog steeds gebruik van beveiligingsoplossingen die afzonderlijk van elkaar functioneren. Bijvoorbeeld een inbraaksysteem met een eigen interface en wachtwoord dat geheel los functioneert van een toegangscontrolesysteem, dat ook weer een eigen interface en wachtwoord heeft. Er zijn zelfs organisaties die veel meer systemen hebben die afzonderlijk van elkaar functioneren. Dat is niet handig. Zeker niet vanuit beheers- en beveiligingsoogpunt. U wilt bij een inbraak toch direct een camerabeeld hebben? Of bij een brand snel zien waar de brand is zodat u direct kunt ingrijpen? Middels een zogenaamde flow wordt er dan snel actie ondernomen.
Met een SMS-platform is dit allemaal te realiseren: één platform waar alle beveiligingssystemen gekoppeld en beheerd worden.

Multi-site

Heeft u diverse (internationale) vestigingen die u éénduidig wilt beveiligen én efficiënt wilt beheren? De web-based security management software kan vanaf iedere site benaderd worden. Gebouweigenaren kunnen onderscheid maken in beheer van verschillende locaties dankzij ‘horizontale database beveiliging’. Dit houdt in dat voor iedere locatie een systeembeheerder kan worden aangewezen met rechten voor beheer van de betreffende site. Maar het beheer van het totale systeem inclusief alle locaties kan ook centraal op het hoofdkantoor plaatsvinden.

Security management software

Modulair

Het SMS-platform is modulair uit te breiden. Ik vind dat dit enorme voordelen heeft voor u als gebruiker. Stel dat u op dit moment alleen behoefte heeft aan een toegangscontrole oplossing. En dat u op een later moment wilt uitbreiden met cameraobservatie of inbraakdetectie. Dat is geen probleem vanwege de naadloze integratie van modules en componenten.

Keymap

Door gebruik te maken van keymaps (plattegronden) kunnen alle beveiligingselementen ingetekend en interactief bediend worden. Hiermee heeft u snel en eenvoudig inzicht in de status van deze elementen. Zo kunnen bijvoorbeeld camerabeelden van diverse locaties los worden getoond, of tegelijk naast elkaar op het scherm. De gebruiker kan dan bijvoorbeeld kiezen om de beelden continu live te tonen, of alleen de beelden tonen van ruimtes waar op dit moment iets gebeurt.

Kortom, eindeloos veel mogelijkheden. Benieuwd wat security management software voor uw organisatie kan betekenen? Wij informeren u graag.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *