Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

18 april 2018

Top drie fouten van medewerkers op internet

Hoe veel internetcriminelen hun slag slaan? Doordat medewerkers helaas nog steeds niet genoeg nadenken over hun internetgedrag. En de gevolgen zijn heftig en gigantisch complex. Hier de top drie van veelgemaakte fouten. En hoe u ze voorkomt.

Slecht wachtwoord
Wat een gedoe, al die verschillende wachtwoorden. Daarom kiest Anneke van HRM een makkelijk wachtwoord en gebruikt die overal. Wie schudt haar wakker? Niemand zet toch één en hetzelfde slot op het huis, de auto, de schuur en het kantoor?! Laat medewerkers daarom overal verschillende wachtwoorden gebruiken voor de diverse sites waar ze op inloggen. Een goed wachtwoord bestaat uit grote en kleine letters, cijfers en symbolen en is ten minste acht tekens lang.

Rare mailtjes openen
U checkt op het werk even uw privé-mail en leest iets belangrijks. U heeft een hoge boete open staan of een enorm bedrag gewonnen in de loterij. Trap er niet in! Als iets te mooi (of te erg) is om waar te zijn, is dat het ook. Als iets écht belangrijk is, stelt men u persoonlijk op de hoogte. Gooi een verdacht mailtje daarom meteen ongeopend weg. Mogen medewerkers op het werk hun privé-mail lezen? Maak duidelijke afspraken en stel gebruiksvoorwaarden op voor de telefoons en laptops van de zaak.

Gebruik openbare netwerken
Allemaal leuk en aardig dat uw collega’s mogen flexwerken. Maar het is zo klaar als een klontje: openbare wifi-netwerken zijn niet veilig. Uw accountmanager gaat even gratis op internet in de lounge van dat sympathieke hotel, net voor hij een salesafspraak heeft. Ongemerkt zit hij misschien wel rechtstreeks op het netwerk van een hacker. Dus werken uw medewerkers buiten de deur? Laat hen gebruik maken van hun databundel (3G of 4G). Gebruiken ze toch een openbaar wifi-netwerk? Verbied hen om in te loggen op sites waar persoonsgegevens aan te pas komen en laat hen al helemaal niet internetbankieren.

ICT Security 2

Zijn de data en systemen in uw bedrijf al besmet door het internetgedrag van u of uw medewerkers? Laat het controleren en weet of u risico loopt. Als we virussen vinden is dit nog te verwijderen voordat u slachtoffer wordt. Vraag nu een securityscan aan! Lagarde Groep helpt u graag met veilig werken, op én buiten kantoor.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *