Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

7 december 2020

Van WhatsApp naar Microsoft Teams

Geregeld kom ik het nog tegen: medewerkers die WhatsApp zakelijk gebruiken. Hoevaak is dit bij u het geval? Want laten we eerlijk zijn, daar is het eigenlijk niet voor bedoeld!

De laatste maanden heeft Microsoft Teams een enorme groei doorgemaakt, zowel qua gebruikers als functionaliteit. Dit maakt het een serieuze concurrent van WhatsApp. In ieder geval op zakelijk gebied.

Zelf ben ik al jaren actief in de ’telecom’ en wat ik continu constateer is dat de telecom steeds meer verweven raakt in de ICT. Dit is daar ook weer een mooi voorbeeld van. Een communicatieoplossing die nu is verweven in een ICT-oplossing. Natuurlijk test ik dergelijke ontwikkelingen ook graag zelf. En dus ben ik, samen met mijn collega’s, Teams gaan gebruiken in plaats van WhatsApp. En dat bevalt prima!

Hoe dat komt? Dat leest u in deze blog, waarin ik redenen geef om over te stappen van WhatsApp naar Microsoft Teams. Als kers op de taart vindt u aan het einde een korte brochure van Microsoft waarin alles nog eens stap voor stap wordt toegelicht!

9 redenen om over te stappen

De ontwikkelingen gaan dus hard als we kijken naar Microsoft Teams. De ene functionaliteit volgt de ander in rap tempo op. Dit heeft geresulteerd in voordelen voor de gebruikers. En het heeft ervoor gezorgd dat het een waardig alternatief is voor WhatsApp (zakelijk). Onderstaand vindt u 9 redenen om over te stappen. Leest u mee?

 1. Communiceer zoals u wil
  U heeft binnen Teams de mogelijkheid om op meerdere manieren te communiceren. Middels normale chat, audioberichten, GIFjes, emoji’s, maar ook bijvoorbeeld het delen van uw locatie.

 2. Productiever en efficiënter werken
  Teams is een omgeving waarin alle Office diensten, processen én zelfs apps van derden samenkomen. Eén werkruimte waarin u uit de voeten kan.

 3. Balans werk/privé
  Houdt uw werk gesprekken binnen uw Teams-app. Dankzij de functie ‘rustige uren’ kunt u zelf kiezen wanneer u wordt geïnformeerd qua chats, vermeldingen en andere werkgerelateerde zaken.

 4. Favoriete contacten
  Markeer de gewenste contacten als ‘favoriet’. Deze contacten verschijnen automatisch bovenaan in uw lijst.

 5. Eenvoudig corrigeren
  Foutje gemaakt in een bericht? Geen probleem. Verzonden berichten past u eenvoudig en uitermate snel aan.

 6. Veiligheid
  Microsoft hecht veel waarde aan security. Teams is gebouwd op de zakelijke cloud van Office 365 en biedt geavanceerde beveiligings- en compliancemogelijkheden. Meer informatie over de security van Teams vindt u op de pagina van Microsoft.

 7. Niet gebonden aan één apparaat
  U kunt de Teams app op meerdere devices gebruiken, het enige wat u vervolgens hoeft te doen is inloggen met uw Office 365-inloggegevens. Alle activiteit wordt automatisch verwerkt in de Teams-omgeving, ongeacht het apparaat wat u hiervoor gebruikt.

 8. Geen simkaart nodig
  Doordat u inlogt met uw Office 365-account heeft u geen simkaart nodig.

 9. Berichten opslaan
  Met de hoeveelheid communicatie dat via Microsoft Teams verloopt is het handig om belangrijke berichten hier tussenuit te plukken. Laat dat nou net kunnen met de ‘berichten opslaan’ functie. Hierdoor vindt u betreffende berichten te allen tijde eenvoudig terug.
Teams op schermen devices

Teams past perfect in het ‘moderne werken’

Als het gaat om efficiëntie, optimaal samenwerken, maar ook bijvoorbeeld veiligheid, is Microsoft Teams dé oplossing die uw organisatie verder helpt. Eén omgeving waarin alles samenkomt en waarin u eenvoudig communiceert. Wilt u, net als ik, Teams proberen in plaats van WhatsApp? Dan adviseer ik u even te kijken in de brochure van Microsoft. Hierin vindt u:

 • (nogmaals) redenen om over te stappen van WhatsApp naar Microsoft Teams;
 • checklist voor het overstappen;
 • verdieping op ‘Teams Chat’ en ‘Teams kanalen’;
 • informatie over het starten met Teams;
 • 6 tips als het gaat om chatten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

In deze blog heb ik u enkel verteld over het overstappen van WhatsApp naar Teams. Er zijn echter meer mogelijkheden dan u denkt wanneer uw organisatie werkt met Teams. Als voorbeeld neem ik ‘Microsoft Teams Telefonie‘. Hiermee integreert u uw bestaande telefooncentrale met Microsoft Teams. Ideaal om óók externe contactpersonen te bellen via dit platform. En dit is slechts één van de voorbeelden! Mijn collega’s en ik vertellen u graag meer over hoe u het maximale kunt halen uit uw Teams-omgeving. Nieuwsgierig? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Laat uw gegevens achter

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *