Arnold Versteeg

28 mei 2018

Zorginstellingen: gastvrijheid? Of inbraakvrijheid?

De verhuizing van een geliefde naar een zorginstelling kan als een behoorlijke ‘drempel’ gezien worden. Een geliefde verlaat een plek waar soms jaren of zelfs een heel leven doorgebracht is. De verantwoordelijkheid van een mensenleven wordt overgedragen aan de zorginstelling. Daarom is het goed indien zorginstellingen nadenken over de toegankelijkheid van hun instelling.

zorginstelling toegangscontrole

Zorginstellingen zijn vaak goed bereikbaar en open toegankelijk voor bezoekers en buitenstaanders. Deze toegankelijkheid wordt gezien als vanzelfsprekendheid. Niemand wil immers het gevoel hebben opgesloten te zijn, of opgesloten te worden. De afgelopen tijd is de keerzijde van deze openheid en gastvrijheid ook regelmatig aan het licht gebracht. De kranten stonden er vol mee: bewoners worden bestolen, medewerkers oog in oog komen te staan met inbrekers, medewerkers cliënten en patiënten bedreigen en bestelen. Bij het lezen van deze berichten heeft u misschien wel gedacht: ‘als dit bij ons maar niet gebeurt’. Hoe waarborgt u de gastvrijheid van uw zorginstelling en daarnaast de veiligheid van cliënten, medewerkers en naaste familie?

Biometrische toegangscontrole

Traumatische gevolgen

De negatieve gebeurtenissen zoals hierboven beschreven zorgen niet alleen voor negatieve publiciteit en het verdwijnen van waardevolle bezittingen van cliënten. Ook kampen cliënten, medewerkers en naaste familie met traumatische gevolgen. Niemand wil dat ongenode gasten te pas en te onpas binnenlopen en een gevaar vormen voor uw cliënten, medewerkers en het imago van uw zorginstelling.

Ver van mijn bed show?

Als zorginstelling wilt u doen waar u goed in bent: het verlenen van zorg. Tot voor kort waren de incidenten in de zorg een ‘ver van ons bed show’. De berichten kwamen immers uit Duitsland. Totdat de nachtmerrie van elke zorginstelling werkelijkheid werd in Nederland. Een verpleger diende de patiënten namelijk zonder medische reden medicijnen toe, met de dood van cliënten tot gevolg. Wat bleek? De medewerker was bij een andere zorginstelling ook al de fout ingegaan. Hij behield na veroordeling van diefstal zijn Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), waardoor hij bij andere zorginstellingen weer aan de slag kon.

Veiligheid voor uw zorginstelling

Als zorginstelling is het van belang dat u weet WIE, WANNEER, WAAROM tot WELKE afdelingen en ruimtes toegangsbevoegd is. Daarnaast is het bij wet verplicht om de privacy van cliënten te waarborgen. Door middel van de Lagarde securityscan of een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij vlot in kaart wat de staat van de beveiliging is in uw zorginstelling. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Wenst u meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een securityscan? Neem dan contact op met Ing. A. Versteeg, aversteeg@lagardegroep.nl

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIn Pulse

Door Arnold Versteeg

Een passie voor beveiligingsoplossingen, zowel op fysiek als digitaal vlak. Arnold is al vele jaren Salesmanager Beveiliging bij Lagarde Groep en is op de hoogte van de nieuwste beveiligingstechnieken. Het liefst adviseert hij de klant over totaalbeveiliging en innovatieve beheeroplossingen.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

Uw bedrijfsdata is misschien wel het meest waardevolle bezit van uw organisatie. Daarom mag er niks mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk! Om die reden geef ik 10 aandachtspunten voor uw netwerksecurity. Leest u mee? AandachtKrijgt uw netwerk aandacht?...

Lees meer
Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Toegangscontrole is ons inmiddels allemaal wel bekend, toch? Voor degene die zich afvragen waar ik het nu over heb, dikke tip, lees mijn vorige blog over toegangscontrole even. Dan ben je helemaal bij. Als toegangscontrole gewoon functioneel werkt in een organisatie...

Lees meer
Fever screening met thermische camera’s

Fever screening met thermische camera’s

De coronacrisis heeft al bij veel organisaties voor de nodige veranderingen gezorgd. Alles met het doel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overal zien we mooie initiatieven en creatieve ideeën om op gepaste terug te gaan naar het "nieuwe normaal". Aan...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren