Zorginstellingen: gastvrijheid? Of inbraakvrijheid?

WIE heeft WANNEER toegang tot WELKE afdelingen
Door: Arnold Versteeg – salesmanager beveiliging

De verhuizing van een geliefde naar een zorginstelling kan als een behoorlijke ‘drempel’ gezien worden. Een geliefde verlaat een plek waar soms jaren of zelfs een heel leven doorgebracht is. De verantwoordelijkheid van een mensenleven wordt overgedragen aan de zorginstelling. Daarom is het goed indien zorginstellingen nadenken over de toegankelijkheid van hun instelling.

zorginstelling toegangscontrole
“Hoe waarborgt u de gastvrijheid van uw zorginstelling en daarnaast de veiligheid van cliënten, medewerkers en naaste familie?”
Zorginstellingen zijn vaak goed bereikbaar en open toegankelijk voor bezoekers en buitenstaanders. Deze toegankelijkheid wordt gezien als vanzelfsprekendheid. Niemand wil immers het gevoel hebben opgesloten te zijn, of opgesloten te worden. De afgelopen tijd is de keerzijde van deze openheid en gastvrijheid ook regelmatig aan het licht gebracht. De kranten stonden er vol mee: bewoners worden bestolen, medewerkers oog in oog komen te staan met inbrekers, medewerkers cliënten en patiënten bedreigen en bestelen. Bij het lezen van deze berichten heeft u misschien wel gedacht: ‘als dit bij ons maar niet gebeurt’. Hoe waarborgt u de gastvrijheid van uw zorginstelling en daarnaast de veiligheid van cliënten, medewerkers en naaste familie?
Biometrische toegangscontrole

Traumatische gevolgen

De negatieve gebeurtenissen zoals hierboven beschreven zorgen niet alleen voor negatieve publiciteit en het verdwijnen van waardevolle bezittingen van cliënten. Ook kampen cliënten, medewerkers en naaste familie met traumatische gevolgen. Niemand wil dat ongenode gasten te pas en te onpas binnenlopen en een gevaar vormen voor uw cliënten, medewerkers en het imago van uw zorginstelling.

Ver van mijn bed show?

Als zorginstelling wilt u doen waar u goed in bent: het verlenen van zorg. Tot voor kort waren de incidenten in de zorg een ‘ver van ons bed show’. De berichten kwamen immers uit Duitsland. Totdat de nachtmerrie van elke zorginstelling werkelijkheid werd in Nederland. Een verpleger diende de patiënten namelijk zonder medische reden medicijnen toe, met de dood van cliënten tot gevolg. Wat bleek? De medewerker was bij een andere zorginstelling ook al de fout ingegaan. Hij behield na veroordeling van diefstal zijn Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), waardoor hij bij andere zorginstellingen weer aan de slag kon.

Veiligheid voor uw zorginstelling

Als zorginstelling is het van belang dat u weet WIE, WANNEER, WAAROM tot WELKE afdelingen en ruimtes toegangsbevoegd is. Daarnaast is het bij wet verplicht om de privacy van cliënten te waarborgen. Door middel van de Lagarde securityscan of een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij vlot in kaart wat de staat van de beveiliging is in uw zorginstelling. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Wenst u meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een securityscan? Neem dan contact op met Ing. A. Versteeg, aversteeg@lagarde.nl

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIn Pulse

Gerelateerde berichten

Blog

Camerabewaking

In de meeste plaatsen in Nederland daalt het aantal woninginbraken. Gelukkig beseffen steeds meer mensen de risico’s en treffen ze preventieve maatregelen. De cijfers van bedrijfsinbraken nemen daarentegen in veel plaatsen toe. Daar kunnen we wat aan doen.

Lees verder…

Nieuws

Integratie Paxton

Paxton introduceert een integratie tussen Net2 toegangscontrole en de bekende leverancier van camerabewaking Dahua. Door de integratie is een gebruiksvriendelijke interface ontstaan die het bekijken van toegangsgebeurtenissen in combinatie met opgeslagen videobeelden vereenvoudigt.

Lees verder…

Pagina

Toegangscontrole

Heeft u controle op wie er wanneer toegang heeft tot welke ruimte? Met professionele toegangscontrole wel! U werkt veiliger, sneller, efficiënter én klantvriendelijk. Bovendien beheert u niet alleen de toegang, ook heeft u inzicht in aanwezigen door aanwezigheidsregistratie. U heeft diverse mogelijkheden voor toegangscontrole.

Lees verder…

Referentie

Rembrandt Tower

Het knipperende lampje bovenop de Amsterdamse Rembrandt Tower is een begrip. Een herkenningspunt, maar vooral ook een punt van veiligheid zo dichtbij Schiphol. Veiligheid; zeer belangrijk voor het 35 verdiepingen tellende gebouw: “toegangscontrole is voor ons geen bijzaak.”

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren