10 jaar samenwerking Lagarde Groep en NDIX

27 augustus 2020

In 2009 was het eerste contact tussen NDIX en Lagarde Groep een feit. Hieruit ontstond in 2010 een samenwerking die…

In 2009 was het eerste contact tussen NDIX en Lagarde Groep een feit. Hieruit ontstond in 2010 een samenwerking die 10 jaar later nog altijd van kracht is. Beide partijen kijken terug op een fijne samenwerking en meerdere succesvolle projecten, van groot tot klein.

Bij het realiseren van deze projecten is NDIX verantwoordelijk voor de zakelijke verbindingen terwijl Lagarde Groep als het aanspreekpunt voor alle ICT-diensten fungeert. Wat is er in de afgelopen 10 jaar gebeurt in ‘verbindings- en ICT-land’? Wat maakt deze samenwerking succesvol en wat is de visie voor de komende jaren?

Meer data, meer oog voor beveiliging 

NDIX beschikt over een neutraal platform waarop glasvezelinfrastructuren, aanbieders en afnemers van ICT-diensten samenkomen.  

“Onze dienst, het leveren van de verbinding, is wel aan verandering onderhevig ja. Want als er iets verandert is de afgelopen 10 jaar, dan is het wel het gebruik van data”, aldus Dennis Seppenwoold, projectmanager en key accountmanager bij NDIX. “Er gaat simpelweg meer data over de lijn dan 10 jaar geleden. De reden? Meer live verbindingen, grotere bestanden, enorm veel automatisering, bedrijven zijn gegroeid en bovenal werken we steeds meer digitaal samen. Dit vraagt wat van de verbinding! De bandbreedte en continuïteit dienen op orde te zijn, ook is er de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekomen voor security. Alle data die telkens over de lijn gaat moet in goede banen geleid worden om incidenten te voorkomen, er zijn veel externe gevaren. Doordat NDIX een eigen netwerkverbinding levert, om het internet heen, heeft de veiligheid een erg hoog niveau. Deze netwerkverbindingen zorgen voor een hoogwaardig netwerk, snelheid, continuïteit, veiligheid en ultra lage latency.”

Zakelijk glasvezel

ICT, een dynamisch terrein 

Ook ICT-dienstverlener Lagarde Groep kijkt terug op de afgelopen 10 jaar. Adriaan Mol, al meer dan 20 jaar ICT-engineer bij Lagarde Groep: “Waar 10 jaar geleden de externe verbindingen ondersteunende applicaties boden aan de bedrijfsprocessen (bijv. internettoegang) , zijn het nu de digitale levensaders van veel bedrijven. Als ze dichtslibben of haperen heeft het direct impact op de productiviteit van veel bedrijven. Waar vroeger bandbreedte nog een issue was, staat nu betrouwbaarheid en kwaliteit voorop.

Adriaan Kijkt terug op mooie jaren vol ICT-ontwikkelingen: “Organisaties zijn steeds meer gaan werken via het digitale web, waarbij de gebruiker meer centraal kwam te staan in plaats van de fysieke werkplek. Cloudmigraties en cloudoplossingen volgden elkaar in hard tempo op. Daarnaast integreren applicaties zich geruisloos bij een eindgebruiker door ontwikkelingen bij de grote marktpartijen in combinatie met het vele thuiswerken van de afgelopen tijden. Zoals Dennis al aanhaalde is security ook altijd in ontwikkeling. Want cybercriminelen vinden telkens nieuwe trucjes en daar dien je je als organisatie tegen te wapenen. Kortom, wij voorzien onze klanten continu van een toekomstbestendige en veilige werkomgeving.”

Optimale verbinding en passende ICT-oplossingen: een succesvolle combinatie! 

Wat niet verandert is de afgelopen 10 jaar, is de welwillendheid om alles uit de samenwerking te halen. Dennis: “Bij zowel NDIX als Lagarde Groep verandert het speelveld. Dat vraagt om aanpassingsvermogen, maar ook om bereidheid om met elkaar mee te denken. Het is mooi om te zien dat we uiteindelijk hetzelfde doel hebben: een perfecte oplossing voor de klant. Dat is al 10 jaar zo en zal zo blijven.”

Adriaan: “De flexibiliteit van de NDIX-netwerken en oplossingen van Lagarde Groep vullen elkaar mooi aan. Wil een bedrijf of organisatie een complete oplossing voor ICT? Van verbinding tot netwerk tot virtuele werkplek? Door krachten te bundelen kunnen we hier altijd een totaaloplossing voor bieden. Voor de klant ook handig dat er maar één aanspreekpunt is tijdens een dergelijk traject. Wel is het belangrijk om te melden dat zowel NDIX als Lagarde Groep onafhankelijk zijn. Dus wil een klant liever een andere partij voor ICT-diensten? Of een andere partij voor het realiseren van de verbinding? Dan is de klant hier helemaal vrij in. Deze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat de samenwerking ook geen beperkingen kent!”

Mix communicatiekanalen

En de toekomst….  

Dennis: “De ontwikkelingen zullen, zoals altijd, gewoon doorgaan. NDIX zal dit nauwlettend in de gaten houden. Hierdoor kunnen we iedere klant, maar ook Lagarde Groep (en andere ICT-dienstverleners) optimaal bedienen: ruime bandbreedte, hoge snelheden en veilige verbindingen voor iedere organisatie. Ik hoop op nog vele succesvolle projecten samen!”

Adriaan: “We zien dat klanten het belangrijker dan ooit vinden om één aanspreekpunt te hebben voor ICT. Hierdoor kunnen ze met alle supportvragen en wensen bij ons terecht. Maar het gaat verder. Denk aan telefonie als ICT-oplossing, maar ook aan beveiligingsoplossingen die verweven raken binnen de ICT-omgeving. Bijvoorbeeld het alarm over IP, geautomatiseerde toegangscontrole en dergelijke. Ik hoop vooral dat we de komende jaren samen aan mooie totaaloplossingen mogen werken bij de klant. Daarin kan NDIX een mooie rol spelen als het gaat om het faciliteren van externe verbindingen, terwijl Lagarde Groep zich richt op de ICT-oplossingen. Op naar de volgende 10 jaar succesvolle samenwerking!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *