Aerohive beschermt netwerken tegen IOT-aanvallen

3 november 2016

Aerohive introduceert een Internet of Things (IoT) beveiligingsoplossing voor vaste en draadloze netwerken. Deze oplossing is gebaseerd op de Software…

Aerohive introduceert een Internet of Things (IoT) beveiligingsoplossing voor vaste en draadloze netwerken. Deze oplossing is gebaseerd op de Software Defined LAN (SD-LAN)-architectuur van Aerohive en beschermt netwerken tegen cyberaanvallen zoals de DDoS-aanval van 16 oktober door het Mirai-botnet. Hierbij zetten cybercriminelen ruim een half miljoen apparaten in voor een aanval die een groot aantal populaire internetdiensten platlegde, waaronder Twitter, Spotify, Airbnb, Netflix en Reddit. Lagarde is Aerohive-partner en adviseert u vrijblijvend over securityvraagstukken met betrekking tot WiFi, IT-netwerken en Internet of Things. 

“In 2020 zullen ruim 25 miljard IoT-apparaten toegang tot netwerken zoeken.”

IoT brengt risico’s met zich mee

De opmars van het IoT en de daarmee gepaarde wildgroei van verbonden apparaten schept interessante nieuwe kansen voor bedrijven. In 2020 zullen ruim 25 miljard IoT-apparaten toegang tot netwerken zoeken. De overgrote meerderheid daarvan zal hiervoor gebruikmaken van draadloze verbindingen. Dit brengt een ongekend aantal nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee. IoT-apparaten die met het netwerk zijn verbonden zijn vervaardigd door duizenden verschillende fabrikanten. Vaak gaat het om weinig geavanceerde apparatuur met een uiterst beperkte user interface, als ze die al hebben. Dit maakt het lastig om deze apparaten te vertrouwen en beveiligen.Zoals aangetoond door de aanval door het Mirai-botnet kunnen met malware besmette IoT-apparaten de netwerken van zelfs de grootste internetgiganten platleggen. De vaak statische en onbewaakte IoT-apparatuur moet door het netwerk worden beschermd, en tegelijkertijd moet het netwerk tegen deze apparaten worden beschermd. Organisaties kunnen gebruikmaken van een aanpasbaar, flexibel en veilig SD-LAN om de beveiliging van de toegangslaag van het netwerk kracht bij te zetten.

Cybercrime voorkomen met Aerohive

David Greene, chief marketing officer bij Aerohive Networks: “Organisaties hebben een oplossing voor IoT-beveiliging nodig om te voorkomen dat hun draadloos verbonden waterkoeler of een ander apparaat een verbinding met Moskou maakt. De meeste netwerken zijn te broos om de exponentiële groei van het IoT op te vangen. De SD-LAN-oplossing van Aerohive brengt aanpasbaarheid en beveiliging van het netwerk op basis van onze draadloze access points, switches en cloudgebaseerde beheerfunctionaliteit, die het netwerk van binnen en buiten veilig houdt.”

SD-LAN elementen

Aerohive SD-LAN

SD-LAN van Aerohive biedt een antwoord op de opkomst van IoT-aanvallen door beveiligingsmechanismen toe te passen op het punt waarop het IoT-verkeer voor het eerst in contact komt met het netwerk. Dit biedt organisaties een eerste verdedigingslinie tegen IoT-malware. De oplossing beschermt draadloze toegangsnetwerken met geavanceerde Software Defined Private Pre-Shared Key (PPSK) technologie. Hierdoor wordt alleen toegang verleend aan bekende en geauthentiseerde apparaten. Dit wordt aangevuld met een functionaliteit die overzicht en grip op applicaties biedt, zodat organisaties precies kunnen zien wat er binnen het netwerk gebeurt. De oplossing past daarnaast beveiligingsregels toe op het dataverkeer via deep packet inspection-firewalls. Met de cloudgebaseerde beheerfunctionaliteit kunnen organisaties problemen binnen het netwerk direct identificeren en ondervangen.

Aerohivewifi.nl van Lagarde

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van Aerohive WiFi op onze speciale website over Aerohive WiFi.

Dame in kantoor
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *