Beveiligingslek Microsoft – Actie noodzakelijk

15 januari 2020

De NSA heeft een groot beveiligingslek in het Windows-besturingssysteem ontdekt. Op 14 januari 2020 communiceerde Microsoft over dit lek. Het…

De NSA heeft een groot beveiligingslek in het Windows-besturingssysteem ontdekt. Op 14 januari 2020 communiceerde Microsoft over dit lek. Het gaat om de volgende producten van Microsoft:

  • Windows 10.
  • Windows 8.
  • Windows 7.
  • Windows Server 2019.
  • Windows Server 2016.
  • Windows Server 2012.

Wat houdt dit lek in? Welke actie dient u te ondernemen, indien u gebruik maakt van (één van) deze producten? U leest het in dit nieuwsbericht.

Potentieel gevaar voor miljoenen computers

Een kerncomponent van Windows, wat de betrouwbaarheid van software controleert, kan worden omzeild door hackers. Hierdoor heeft een hacker, in theorie, de mogelijkheid kwaadwillende software te installeren en zich voor te doen als een betrouwbaar gecertificeerd programma. Nadat de NSA dit gedetecteerd had hebben zij direct Microsoft ingelicht. Hierop heeft Microsoft aangegeven dat er geen computers getroffen waren door dit lek. Wel dienen Windows 10 gebruikers actie te ondernemen. Het betreft miljoenen computers, dus grootschalige actie is vereist.

Microsoft update

Inmiddels heeft Microsoft een update beschikbaar gesteld die via ‘Microsoft update‘ uitgevoerd kan worden. Doordat dit lek van dusdanige aard is, is snelle actie noodzakelijk.

Cybersecurity 1

Onderneem actie

Lagarde Groep heeft de benodigde acties uitgezet om de security voor haar klanten up-to-date te krijgen.

Bent u geen klant van Lagarde Groep en werkt u met één van de genoemde Windows producten? Dan is een update van uw werkstation(s) én server(s) noodzakelijk. U kunt hiervoor de genoemde ‘Microsoft update’ gebruiken.

Houd rekening met downtime en laat u goed informeren over het updaten van uw serveromgeving, dit kan risico’s met zich meebrengen. Wilt u de bedreiging van dit Windows lek zo snel mogelijk wegnemen, maar u weet niet hoe? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *