Checklist VoIP, data en mobiel op vakantie

Goed voorbereid op vakantie
Ga je op vakantie naar het buitenland? Zorg dan dat je goed voorbereid bent met de volgende checklist.
VoIP, data en mobiel op vakantie
“Buiten de EU kunnen kosten nog steeds flink oplopen.”

1. Vermijd onverwachte kosten

  • Binnen de EU betaal je niet extra voor internet en bellen naar Nederlandse nummers. Buiten de EU kunnen deze kosten nog steeds flink oplopen. Zorg dat je op de hoogte bent van de kosten op je vakantiebestemming, of zet roaming uit en gebruik WiFi waar dit beschikbaar is.
  • Zorg dat je mobiele telefoon enkel apps update wanneer je verbonden bent met WiFi.
  • Stel per app in of deze gebruik mag maken van mobiele data.

2. Gebruik buiten de EU een roaming bundel

  • Om te voorkomen dat je buiten de EU (+ Zwitserland en Andorra) per MB betaalt, kan je kiezen voor de databundel ‘Voordeellanden Internet’ of ‘Overige landen buiten EU Internet’. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Let op: Turkije is geen EU-land, maar wel een Voordeelland.

3. Stel een vakantiemelding in

Vakantiemelding?

  • Voorkom ad-hoc maatregelen in de zomer en stel een doorschakeling in. Maak een tijdschema aan in de telefooncentrale of hosted telefonie oplossing.
  • Alternatief: stel een passende voicemail in tijdens uw afwezigheid.
  • Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Blog

VoIP en zakelijke telefonie

Telefonie anno 2017 is meer dan bellen en gebeld worden. Functionaliteiten als doorverbinden, verkort nummer en eenvoudig doorschakelen naar mobiel zijn ook te bedienen vanaf de smartphone. Zo is iedereen altijd en overal bereikbaar.

Lees verder…

Nieuws

Roaming mobiel EU

Sinds 1 juni 2017 zijn de mobiele abonnementen van Lagarde, Yes Telecom en KPN in de EU te gebruiken zoals in Nederland. Bellen, sms’en en het gebruik van data in de EU valt onder de gebruikelijke bundel, zonder extra toeslag.

Lees verder…

Pagina

VoIP telefooncentrale

Benieuwd welke mogelijkheden een VoIP telefooncentrale biedt? Lagarde heeft zowel expertise op het gebied van telefonie als ook op het gebied van IT-netwerkinrichting. Wij informeren u graag vrijblijvend

Lees verder…

Referentie

Bereikbaarheid en telecom bij Risk Verzekeringen

Naast automatisering gelooft RISK Verzekeringen ook in de waarde van menselijk contact. Bereikbaarheid en telecommunicatie zijn daarbij cruciale onderdelen.

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren