Cybercrime in 2022 bijna verdrievoudigd

25 januari 2023

Eén alarmerende verandering: volgens een artikel van de NOS (18 januari 2023) blijkt dat cybercriminaliteit in 2022 is verdrievoudigd ten…

Eén alarmerende verandering: volgens een artikel van de NOS (18 januari 2023) blijkt dat cybercriminaliteit in 2022 is verdrievoudigd ten opzichte van voor de coronapandemie. Mede hierom is het nu belangrijker dan ooit dat bedrijven proactief stappen ondernemen om hun beveiligingssystemen tegen digitale dreigingen aan te scherpen.

Waarom blijft cybercriminaliteit toenemen?

Volgens verschillende onderzoeken heeft de toename te maken met het feit dat ons leven zich steeds meer online afspeelt. Allereerst valt er online de laatste jaren steeds meer te halen dan voorheen. En, zoals de formule van het marktleven gebiedt: waar vraag is, is aanbod. Daarnaast vindt onze bedrijfsvoering steeds vaker online plaats. Er staat daardoor ook meer op het spel wanneer ICT-systemen niet naar behoren werken. Een aanval op één van deze online systemen kan dan ook veel schade aanrichten en zelfs hele bedrijven platleggen.  

Wat kun je er tegen doen?

Anno 2023 kunnen begrippen als cybersecurity dus niet meer ontbreken in de bedrijfsvoering. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is het dan ook van belang om niet alleen ICT-security op orde te hebben, maar ook om personeel te informeren over hoe zij zichzelf kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit.  

Als ICT-bedrijf weten wat we de kracht van het internet is. Als geen ander weten wij echter ook wat de andere kant van de medaille is en dat het internet ook ingezet kan worden voor andere doeleinden. Door onze eigen ICT-expertise in te zetten willen we dan ook de krachten bundelen met ondernemers om digitale dreigingen in te dammen. Want wie kan zich beter wapenen tegen cybercriminelen dan ICT’ers zelf?

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *