De Microsoft 365 uitval: wat je moet weten

25 januari 2023

Op woensdag 25 januari ondervond Microsoft een wereldwijde storing die gevolgen had voor onder andere Outlook, Word en Excel. Volgens…

Op woensdag 25 januari ondervond Microsoft een wereldwijde storing die gevolgen had voor onder andere Outlook, Word en Excel. Volgens Microsoft was de hoofdoorzaak van het probleem een “authenticatieprobleem” waardoor gebruikers geen toegang kregen tot hun accounts. Bevestiging van de storing kwam zowel van Microsoft als van Allestoringen.nl, die meldden dat duizenden mensen een verstoring van de e-mailcommunicatie ondervonden, evenals problemen met de toegang tot kritieke documenten of programma’s.

Oorzaak van de storing

Microsoft onderzoekt nog wat precies de oorzaak is van deze wereldwijde storing, maar ze vermoeden dat het komt door een misconfiguratie die optrad tijdens een geplande update. Deze misconfiguratie veroorzaakte een authenticatieprobleem waardoor gebruikers geen toegang kregen tot hun accounts. Microsoft heeft dit probleem dezelfde dag gecorrigeerd.

Gevolgen voor bedrijven en consumenten

De verstoring door de wereldwijde storing heeft grote gevolgen gehad voor zowel bedrijven als consumenten. Veel bedrijven hebben productiviteitsverlies geleden doordat ze geen toegang hadden tot belangrijke documenten of programma’s die in de cloud waren opgeslagen, terwijl anderen geen e-mails konden versturen of geen toegang hadden tot klantgegevens die in Outlook-accounts waren opgeslagen. Voor consumenten was er een verstoring van de e-mailcommunicatie en moeite om toegang te krijgen tot belangrijke documenten of programma’s die online waren opgeslagen via Office 365 of OneDrive opslagoplossingen.

Vervolg

Microsoft verwacht dat haar diensten binnen 24 uur weer volledig werkend zijn en de inhaalslag weer hebben gemaakt. Veel ICT-partijen werken met de producten van Microsoft zodat haar klanten het optimale uit de ICT-omgeving halen. Ook met storingen heeft een bedrijf dan een aanspreekpunt. Benieuwd naar de mogelijkheden van het uitbesteden van ICT-beheer? Wij informeren u graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *