Derde datacenter van Lagarde Groep live!

15 februari 2017

Lagarde Groep heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om een derde datacenter in te richten. Dinsdag 14 februari is de…

Lagarde Groep heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om een derde datacenter in te richten. Dinsdag 14 februari is de livegang feestelijk gevierd bij het datacenter van Solcon in Apeldoorn. Er is teruggeblikt op het project en de fijne samenwerking met Solcon. Eddy van Dijk (algemeen directeur Lagarde Groep B.V.) heeft met een druk op de knop het datacenter feestelijk geopend. Hierna hebben alle betrokken medewerkers een kijkje kunnen nemen bij de nieuwe infrastructuur in het datacenter.​

Sinds 6 februari is het derde datacenter van Lagarde Groep operationeel. Dit datacenter is gelokaliseerd in Apeldoorn bij Solcon. Hierdoor ontstaat een geografische scheiding met de twee andere datacenters in Ede (BIT). Dit derde datacenter geeft technisch meer mogelijkheden, aangezien we hier met 2 verschillende datacenterproviders werken. De uptime mogelijkheden worden hierdoor uitgebreid.

In het datacenter is een compleet redundant VMware platform geplaatst, dat direct gekoppeld zit aan het reeds bestaande datacenter bij BIT. De koppeling heeft een bijzonder hoge snelheid (10 Gb), waardoor het geheel van datacenters als 1 datacenter is aan te sturen. De eerste operationele klant in het Solcon datacenter is NPV.

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *