DTC komt kleinere ondernemers tegemoet met cybersecurity-subsidie

28 september 2023

In een snel veranderende digitale wereld kan het voor kleinere ondernemers lastig zijn om bij te blijven en zich te…

In een snel veranderende digitale wereld kan het voor kleinere ondernemers lastig zijn om bij te blijven en zich te wapenen tegen de continu veranderende cyberdreigingen.

Het Digital Trust Center (DTC) snapt deze worsteling. Onderzoek wijst namelijk uit dat veel MKB’ers stappen missen in hun digitale bescherming.

Daarom introduceert DTC, onder de vleugels van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Met als doel om deze ondernemers te helpen hun digitale voordeur beter op slot te doen.

Wat is ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’?

Dit is dé kans voor kleinere ondernemers om extra ondersteuning te krijgen bij het verbeteren van hun digitale veiligheid. Of het nu gaat om het opzetten van een degelijke back-up, het veilig beheren van wachtwoorden of het in kaart brengen van risico’s; de subsidie vergoedt de helft van uw investering, tot een bedrag van €1.250.

Oktober = Cybersecuritymaand

Zet 2 oktober alvast aan in de agenda, want vanaf die dag kunt u zich aanmelden voor deze subsidie.
Let op: de subsidiepot bevat €300.000. Op = op, dus wees er snel bij!

Drie eenvoudige stappen naar een digitaal veiligere onderneming

  1. Weet waar u staat: Met de ‘CyberVeilig Check’ krijgt u snel inzicht in de huidige digitale bescherming. Zo weet u precies waar maatregelen moeten worden genomen.
  2. Schakel hulp in: Schakel Lagarde Groep om de beveiligingsstappen in de praktijk te brengen.
  3. Pak dat voordeel: Dien uw subsidieaanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), voeg uw actielijst en offertes toe, en optimaliseer uw ICT-security.

Begin direct met het verbeteren van de digitale omgeving van uw organisatie. Onderstaand kunt u de scan doen, de uitkomsten en bijbehorende maatregelen bespreken we graag met u.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *