Geen koperkabels meer bij KPN

21 februari 2023

KPN is van plan om voor het einde van deze maand nog een laatste ronde te doen om klanten aan…

KPN is van plan om voor het einde van deze maand nog een laatste ronde te doen om klanten aan te sluiten op hun glasvezelkabels. Een laatste kans voor klanten om over te stappen op glasvezel voordat het signaal van de oude koperen kabel verdwijnt. Zie ook de berichtgeving in de Telegraaf.

Ongeveer 2,1 miljoen huishoudens worden overgezet naar een glasvezelverbinding. Deze lijn ligt er immers al. KPN heeft nog ongeveer 10.000 huishoudens in deze gebieden die gebruikmaken van een aansluiting via een koperkabel. Daarnaast zijn er nog enkele klanten van T-Mobile die van deze aansluitingen gebruik maken (T-Mobile huurt de kabels van KPN). De koperen kabel verdwijnt dus definitief. KPN wil van de koperkabel af omdat glasvezel hogere internetsnelheden aankan, energiezuiniger is en goedkoper is in onderhoud.

Verdere uitfasering

Zodra de 2,1 miljoen huishoudens zijn voorzien van glasvezel gaat KPN verder met het overzetten in groepen van 300.000 tot 400.000. 4 miljoen van de ruim 8 miljoen huishoudens hebben volgens KPN al een glasvezellijn naar de voordeur lopen. Het doel is om over drie jaar 85% van de huishoudens op glasvezel hebben.

Glasvezel voor uw bedrijf

Als bedrijf overstappen op glasvezel? Als Lagarde Groep hebben we hier al vele organisaties bij mogen helpen. Wilt u hier meer over weten? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *