Geen ondersteuning meer mogelijk voor Penta 4000 brandmeldcentrale

16 april 2024

De Penta 4000 brandmeldcentrale, al sinds 2005 op de markt, heeft het einde van haar productcyclus bereikt en wordt definitief…
Branmeldinstallatie controle

De Penta 4000 brandmeldcentrale, al sinds 2005 op de markt, heeft het einde van haar productcyclus bereikt en wordt definitief niet meer geproduceerd door Hertek. Hierdoor kunnen wij bij storing of bij defecte onderdelen mogelijk geen adequate ondersteuning meer bieden. Daarnaast is het niet meer mogelijk om dit type brandmeldcentrale onder certificaat te onderhouden of te voorzien van een inspectiecertificaat.

Als eigenaar of gebruiker van een pand wilt u niet onverwachts zonder een werkende brandmeldinstallatie komen te zitten. Om bezitters van de Hertek Penta 4000 centrale te voorzien van een toekomstbestendige en betrouwbare brandmeldinstallatie, adviseren wij de overstap naar de Hertek Penta 6000 centrale aan. Deze nieuwere generatie brandmeldinstallatie is backward compatible, waardoor het een uitstekende vervanging biedt voor de oudere Hertek Penta modellen (4000 en 5000).

Met minimale wijzigingen weer up to date

Omdat bezitters van de Penta 4000 al over een volledige brandmeldinstallatie beschikken hoeft alleen de brandmeldcentrale en de kiezer met back-up vervangen te worden. De decentrale componenten, zoals handbrandmelders, automatische melders en slow whoops, kunnen vaak hergebruikt worden. Op deze manier kan de complete installatie, met minimale wijzigingen, aangepast worden naar een up to date brandmeldinstallatie die opnieuw voldoet aan de standaarden van vandaag.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een Penta 4000? Dan adviseren en helpen wij u graag. Onze monteurs zorgen voor een snelle en betrouwbare installatie, zodat uw pand weer is voorzien van een up to date brandmeldsysteem.

Vul het formulier hieronder in en maak een afspraak om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *