Hybride werken met Windows 365

6 augustus 2021

Microsoft kondigde op 14 juli 2021 Windows 365 aan: de eerste cloud-pc ter wereld! Sinds deze week is Windows 365…

Microsoft kondigde op 14 juli 2021 Windows 365 aan: de eerste cloud-pc ter wereld! Sinds deze week is Windows 365 beschikbaar. Deze service gaat ervoor zorgen dat u als gebruiker vanaf iedere locatie toegang heeft tot uw eigen gepersonaliseerde Windows-bureaublad, -apps, -instellingen en inhoud, veilig vanuit de cloud.

Vanwege de grote vraag stopt Microsoft tijdelijk met het aanbieden van gratis proefabonnementen van Windows 365.

Met oog op de toekomst

Steeds meer landen gaan terug naar het ‘normaal’. Microsoft weet dat organisaties gewend zijn geraakt aan de nieuwe manier van werken: op afstand. En dus mikt Microsoft op het hybride werken. Windows 365 zou de overstap naar hybride werken makkelijker moeten maken.

Voor wie?

Windows 365 is beschikbaar voor alle organisaties, groot of klein, thuiswerkend of op kantoor.

Microsoft gaat zelfs nog een stapje verder door maatwerk per gebruiker aan te bieden. Heeft iemand meer schrijfruimte nodig omdat er met veel data wordt gewerkt? Of wordt er juist veel gewerkt met ‘zware’ applicaties waardoor er meer kracht nodig is? U draait zelf aan de knoppen om uw medewerkers het zo aangenaam mogelijk te maken!

De licenties

Microsoft biedt 2 Windows 365 licenties:

  • Business
  • Enterprise

Qua feautures verschillen de licenties niet veel van elkaar. Waarin dan wel? Via de Business licentie kan men online aan de slag via windows365.microsoft.com, zonder een licentie, met tot maximaal 300 users. Bij de Enterprise licentie is er geen limiet qua users en wordt er nóg meer aandacht besteedt aan security.

De Business licentie varieert van € 21,90 tot € 147,50 per maand per gebruiker, afhankelijk van het aantal cloud-pc’s (aantal devices van gebruiker). Bij de Enterprise licentie ligt de prijs tussen de € 18,20 (bij 1 cloud-pc) en € 143,90 (bij 8 cloud-pc’s) per maand.

Leuk extraatje – alle gebruikers met een Windows 10-Pro licentie hebben korting op de maandelijkse kosten – tot 16%.

Kijk voor meer informatie over de licenties op de website van Microsoft.

Alleen zakelijk

Alle organisaties kunnen gebruik maken van Windows 365. Grote organisaties, maar ook kleine bedrijven zoals eenmanszaken. De stap naar de consumentenmarkt lijkt voor Windows 365 niet enorm groot. Gaat dit gebeuren? Dat weten we niet. Voorlopig is Windows 365 niet beschikbaar voor consumenten.

Ook voor uw organisatie?

Iedere medewerker die altijd over zijn gepersonaliseerde bureaublad beschikt via een op hem/haar afgestemde licentie. Klinkt interessant? Wilt u meer weten? Wij komen graag een keer op de koffie om de mogelijkheden met u door te nemen.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *