Inbraken sleutelkluizen voorkomen

3 mei 2016

Opengebroken sleutelkluisjes zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Inbrekers slaan hun slag bij hulpbehoevende bewoners van woningen die…

Opengebroken sleutelkluisjes zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Inbrekers slaan hun slag bij hulpbehoevende bewoners van woningen die een sleutelkluis gebruiken. Deze sleutelkluis wordt door medewerkers van de thuiszorg en mantelzorgers gebruikt.

“Lagarde is een BORG technisch beveiligingsbedrijf.”

De laatste 6 maanden is een toename te zien van het aantal keren dat sleutelkluisjes zijn gekraakt. In een open brief aan een reeks van organisaties die betrokken zijn bij thuiszorg, pleit de politieke partij ‘Wij Putten’ voor maatregelen tegen inbraken via sleutelkastjes in verband met de sterkte toename van inbraken in sleutelkluisjes binnen de gemeente Putten.

Lagarde is een BORG technisch beveiligingsbedrijf. Dit betekent dat wij werken conform de richtlijnen en eisen uit het nieuwste bouwbesluit. Samen met zusterbedrijf Blankestijn Beveiliging voorzien wij in totaaloplossingen voor beveiliging.

Maatregel 1: Goedgekeurde sleutelkluizen

Wanneer de keuze is gevallen op het gebruik van een sleutelkluis, adviseren wij het gebruik van SKG/PKVW-goedgekeurde sleutelkluisjes. De sleutelkastjes die worden gekraakt, zijn in de meeste gevallen van slechte kwaliteit of zijn verkeerd bevestigd.

Maatregel 2: Elektronische oplossingen

Naast het bieden van goedgekeurde sleutelkluizen leveren wij nieuwe elektronische oplossingen waarbij geen sleutels of pasjes gebruikt hoeven te worden. De thuiszorgmedewerker logt met een mobiele telefoon in op het elektronische deurslot. Na verificatie wordt het slot ontgrendeld. Het mooie van deze oplossing is, is dat van de buitenzijde niet te zien is dat er een speciaal slot gebruikt wordt en dat zorgbehoevenden achter deze deur wonen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *