Introductie e-sim

door | 23 augustus 2019 | Nieuws

T-Mobile introduceert de e-simfunctionaliteit in Nederland. Klanten die beschikken over een abonnement én een geschikt toestel hebben de mogelijkheid een…

T-Mobile introduceert de e-simfunctionaliteit in Nederland. Klanten die beschikken over een abonnement én een geschikt toestel hebben de mogelijkheid een e-sim aan te vragen. Met het gebruiken van een e-sim vervalt de plastic variant. 

Wat is e-sim?

De e-sim is geen fysieke simkaart, maar een kleine chip die standaard in de telefoon zit. Als eigenaar meldt u zich via de e-sim aan bij uw provider. De e-sim downloadt de benodigde gegevens om de digitale simkaart en daarmee het abonnement te activeren. En zo kunt u zonder fysieke simkaart gebruik maken van uw abonnement!

E-sim in Nederland

Het heeft even geduurd voordat de e-sim beschikbaar was in Nederland: veel aanbieders vonden de markt nog te klein. T-mobile heeft de stap genomen en introduceerde onlangs de e-sim bij haar klanten. Klanten die beschikken over een iPhone XR, XS of XS Max kunnen gebruik maken van de nieuwe functionaliteit. Ook de iPad Pro en iPad Air worden ondersteund. 

bellen met e-sim

Voordelen e-sim

De e-sim is vooral handig voor mensen die naast hun persoonlijke abonnement een zakelijk abonnement willen. Hieronder sommen we de voordelen voor u op:

  • Gebruik van twee abonnementen op één toestel.
  • In tegenstelling tot de fysieke simkaart kunt u de e-sim niet kwijtraken of beschadigen.
  • Abonnementen zijn eenvoudiger en vooral sneller af te sluiten dan voorheen.

Ook de fabrikant profiteert van deze ontwikkeling. Er is namelijk meer ruimte beschikbaar in de smartphones doordat er geen simkaartlade nodig is. Hierdoor is het eenvoudiger smartphones te beschermen tegen stof en water. Ook worden de smartphones hierdoor lichter en kunnen ze bijvoorbeeld van een grotere accu worden voorzien. Kortom, het mes snijdt aan twee kanten.

Toekomst

De vraag is of en welke providers er na T-Mobile volgen. In september 2018 lieten KPN en VodafoneZiggo nog weten voorlopig geen e-sim aan te bieden vanwege de ‘te kleine markt’. Ook in de omliggende landen zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bieden slechts enkele providers deze functionaliteit aan.

De telefoonfabrikanten Apple en Google zijn positief over de e-sim. Naast Smartphones zullen naar verwachting ook smartwatches, tablets en laptops worden voorzien van de e-simtechnologie. Hoe andere fabrikanten over de e-sim denken is voorlopig nog niet bekend.

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde nieuwsberichten

Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

De afgelopen maanden staan organisaties steeds voor nieuwe uitdagingen. Door de Coronacrisis is de 'anderhalve meter afstand samenleving' het nieuwe normaal. Nu meer werknemers de weg naar kantoor weer hebben gevonden zijn vele organisaties bezig een 'COVID-19 proof...

Lees meer
Phishing neemt toe – wees alert!

Phishing neemt toe – wees alert!

De belastingdienst kwam met een verontrustend bericht op 11 juni 2020. Er zijn twee tot drie keer zo veel meldingen binnengekomen over poging tot phishing vanuit de naam van de belastingdienst. Mensen dienen alert te blijven op phishing. Cybercriminelen blijven actief...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren