Is uw organisatie toe aan betere videoconferencing?

29 maart 2021

Meer dan een jaar geleden maakten vele organisaties de overstap (noodgedwongen) naar het thuiswerken. De aanbieders van communicatiesoftware (Microsoft, Mitel,…
Videoconferencing

Meer dan een jaar geleden maakten vele organisaties de overstap (noodgedwongen) naar het thuiswerken. De aanbieders van communicatiesoftware (Microsoft, Mitel, Google e.d.) waren er als de kippen bij om hun vergadersoftware aan te bieden. Een perfecte oplossing om snel over te schakelen op een nieuwe manier van vergaderen, namelijk online. De laatste maanden constateert Lagarde Groep een toenemende vraag naar professionele vergaderapparatuur. Klanten zien dat het vergaderen op afstand een ‘blijvertje’ is en hebben de wens meer te halen uit hun videoconferencing.

Thuiswerken en videovergaderen de nieuwe standaard?

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) constateert in een onderzoek onder thuiswerkers onder andere dat:

 • 55-70% van de thuiswerkers positieve ervaringen heeft met thuiswerken;
 • 40-60% van de thuiswerkers verwacht thuis te blijven als de crisis voorbij is;
 • er een stijging zichtbaar is in de behoefte om thuis te blijven werken.

Daarnaast zijn mensen gewend geraakt aan het online vergaderen. Ook organisaties zien de voordelen van thuiswerken en vergaderen op afstand:

 • minder reistijd.
 • effiëntere manier van werken.
 • hogere werknemerstevredenheid.
 • welkome aanvulling op het MVO-beleid.

Toenemende vraag naar professioneel online vergaderen

Lagarde Groep ziet bij steeds meer van haar klanten de wens ontstaan om online vergaderen een boost te geven. Thuiswerkers worden voorzien van een goede oplossing voor videovergaderen. Maar ook de vraag naar professionele videoconferencing voor grotere groepen neemt een vlucht.

Deze organisaties zien videoconferencing als blijvend communicatiemiddel. Kleine ruimtes tot grote zalen worden voorzien van professionele videoconference apparatuur, wat een boost geeft aan beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en beleving.

Videovergaderen Teams

Herkent u deze wens ook?

Herkent u dat ook? (Deels) Thuiswerken als standaard? De wens om videovergaderen professioneel in te richten, voor nu en in de toekomst? Bij inrichting van een nieuwe oplossing dient rekening te worden gehouden met verschillende zaken zoals grootte van de ruimte, maximaal aantal mensen dat gelijktijdig aan de vergadering mee kan doen, plaatsing van camera(‘s) en microfoon(s) en meer.

Lagarde Groep biedt haar klanten 2 mogelijkheden:

 • Yealink pakketten, geschikt voor verschillende ruimtes.
 • Videoconferencing integreren met Microsoft Teams.

Meer weten?

Onderzoek de mogelijkheden voor uw organisatie

Benieuwd naar hoe u uw videoconferencing naar een hoger niveau tilt? Wij denken graag met u mee en bepalen samen met u wat de beste oplossing is voor uw organisatie. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laat uw gegevens achter

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *