Microsoft introduceert nieuw beleid voor voorwaardelijke toegang – actie vereist?

22 november 2023

In een voortdurende inspanning om de beveiliging van organisaties te verbeteren, introduceert Microsoft een nieuw beleid voor voorwaardelijke toegang in…

In een voortdurende inspanning om de beveiliging van organisaties te verbeteren, introduceert Microsoft een nieuw beleid voor voorwaardelijke toegang in Microsoft Entra ID (de cloudservice voor identiteits- en toegangsbeheer). Deze wijzigingen hebben betrekking op de basisbeveiliging van organisaties en zijn van toepassing op alle gebruikers.

Nieuwe maatregelen

In 2020 werden standaard beveiligingsinstellingen geïntroduceerd in Microsoft Entra ID, wat leidde tot aanzienlijke verbeteringen in de beveiliging. Om deze vooruitgang voort te zetten, wordt er binnenkort door Microsoft beheerd beleid voor voorwaardelijke toegang geïmplementeerd. Tussen donderdag 9 november 2023 en 31 december 2023 worden de volgende maatregelen van kracht:

Geïmplementeerd, en nu?

Na de implementatie heeft uw organisatie 90 dagen de tijd om het beleid te evalueren en aan te passen aan specifieke behoeften. Als er geen actie wordt ondernomen om het beleid in of uit te schakelen binnen deze periode, wordt het automatisch ingeschakeld. Alle gebruikers moeten dan voldoen aan meervoudige verificatie. Het instellen van MFA is ook altijd het advies vanuit Lagarde Groep.

Om ervoor te zorgen dat de gebruikerstoegang soepel blijft verlopen en om het beleid aan te passen aan de behoeften van uw organisatie, raden we de volgende stappen aan binnen 90 dagen na implementatie:

  • Onderzoek de effecten en voordelen van het nieuwe beleid.
  • Pas het beleid aan op basis van specifieke behoeften, zoals het uitsluiten van accounts voor noodtoegang.
  • Controleer of alle gebruikers die onder dit beleid vallen minstens één meervoudige verificatiemethode hebben ingeschakeld en geregistreerd. Indien nodig, voer een registratiecampagne uit om de Authenticator-app in te stellen.

Hulp nodig?

Het is van cruciaal belang om proactief te handelen zodat u de ICT-security van uw organisatie naar een hoger niveau tilt. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij de implementatie van dit beleid, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *