Moderne telecomhackers effectief bestrijden: 3 maatregelen

27 juni 2018

De vaste telefoonlijn van Wout Beute werd gehackt, met een torenhoge rekening van 7.000 euro tot gevolg. Dat meldt het Algemeen…

De vaste telefoonlijn van Wout Beute werd gehackt, met een torenhoge rekening van 7.000 euro tot gevolg. Dat meldt het Algemeen Dagblad op 27 juni 2018. De provider Tele2 vermoedt dat de hackers via de zonnepanelen de telefoonomgeving zijn binnengedrongen.

Met het nummer van het slachtoffer werd onder andere en vaak in reeksen van tien minuten gebeld naar eilandstaatje Nauru (ten noordoosten van Australië), Nigeria, Sierra Leone. Op een piekmoment zelfs meer dan er minuten in een dag passen: 3.000.

“Een torenhoge rekening dankzij telecomhackers. Dat wil je niet.”

3 maatregelen tegen telecomhackers

1. Buitenland bellen blokkeren

Belt u nooit met het buitenland? Of belt u alleen met specifieke landen? Laat buitenland bellen blokkeren door onze servicedesk. Zo voorkomt u torenhoge rekeningen.

2. Verbruikslimiet instellen

Wat is uw gemiddelde verbruik per maand? En welke piekmomenten heeft u nodig? Analyseer samen met ons uw historische verbruik en limiteer de belkosten per maand. Eenvoudig in te voeren in onze zakelijke telefonie software. Ook op deze manier voorkomt u torenhoge rekeningen.

3. Bestrijd de hacker zelf

Maatregel 1 en 2 zijn effectief om telecomhackers tegen te werken. Wilt u de hackers zelf weren? Analyseer samen met ons uw telecom- en ict-netwerk en zorg ervoor dat de toegangsbeveiliging effectief wordt. Weer hackers volledig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *