Zeg (vooralsnog) No tegen Pokémon Go

door | 12 juli 2016 | Nieuws

Pokémon Go, dé hit van juli 2016. Collega’s die elkaar vertellen waar de Pokémons zijn te vinden, onveilige situaties in het…

Pokémon Go, dé hit van juli 2016. Collega’s die elkaar vertellen waar de Pokémons zijn te vinden, onveilige situaties in het verkeer, onofficiële downloads en ga zo maar door. Heeft u echter aan security gedacht?

Pokémon Go en data

Pokémon Go heeft standaard toegang tot al uw gegevens in uw Google-account als u via Google toegang hebt gekregen tot de app.

Pokémon Go kan in dat geval:

  • Al uw mails lezen
  • Emails sturen namens u
  • Al uw documenten in Google Drive bekijken en deleten
  • Uw zoekhistorie in Google raadplegen
  • Privéfoto’s bekijken
  • En ga zo maar door

U kunt in de instellingen van uw smartphone de toegang aanpassen. Echter is het ook aannemelijk dat malware of spam via diverse apps, zoals Pokémon Go, in uw zakelijke netwerk terechtkomen.

Mobile Device Management

Als ICT-beheerder bent u waarschijnlijk op zoek naar een tool om het gebruik van uw zakelijke smartphones te beheren en te monitoren. Met Mobile Device Management heeft u volledige controle over het gebruik van uw mobiele devices. U kunt er voor kiezen om de Pokémen Go app (tijdelijk) te blokkeren. Daarnaast kunt u andere apps op een blacklist plaatsen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over MDM.

Contact

Voor vragen over security, Mobile Device Management of zakelijk mobiel kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde nieuwsberichten

Phishing neemt toe – wees alert!

Phishing neemt toe – wees alert!

De belastingdienst kwam met een verontrustend bericht op 11 juni 2020. Er zijn twee tot drie keer zo veel meldingen binnengekomen over poging tot phishing vanuit de naam van de belastingdienst. Mensen dienen alert te blijven op phishing. Cybercriminelen blijven actief...

Lees meer
Paxton10: toegangscontrole én video management

Paxton10: toegangscontrole én video management

Uw beveiliging beheren, de toegang controleren en live videobeelden bekijken in één oplossing? Paxton10 is het platform dat al deze elementen combineert. Paxton10 Paxton10 is de oplossing voor toegangscontrole-en video management voor alle soorten locaties en...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren