Zeg (vooralsnog) No tegen Pokémon Go

12 juli 2016

Pokémon Go, dé hit van juli 2016. Collega’s die elkaar vertellen waar de Pokémons zijn te vinden, onveilige situaties in het verkeer, onofficiële downloads en ga zo maar door. Heeft u echter aan security gedacht?

Pokémon Go en data

Pokémon Go heeft standaard toegang tot al uw gegevens in uw Google-account als u via Google toegang hebt gekregen tot de app.

Pokémon Go kan in dat geval:

  • Al uw mails lezen
  • Emails sturen namens u
  • Al uw documenten in Google Drive bekijken en deleten
  • Uw zoekhistorie in Google raadplegen
  • Privéfoto’s bekijken
  • En ga zo maar door

U kunt in de instellingen van uw smartphone de toegang aanpassen. Echter is het ook aannemelijk dat malware of spam via diverse apps, zoals Pokémon Go, in uw zakelijke netwerk terechtkomen.

Mobile Device Management

Als ICT-beheerder bent u waarschijnlijk op zoek naar een tool om het gebruik van uw zakelijke smartphones te beheren en te monitoren. Met Mobile Device Management heeft u volledige controle over het gebruik van uw mobiele devices. U kunt er voor kiezen om de Pokémen Go app (tijdelijk) te blokkeren. Daarnaast kunt u andere apps op een blacklist plaatsen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over MDM.

Contact

Voor vragen over security, Mobile Device Management of zakelijk mobiel kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *