Wat Pokémon Go ons leert over samenwerkingstools

6 oktober 2016

Pokémon GO is hot topic. Het lijkt erop dat je niet kunt ontsnappen aan Pokémon Go, in het nieuws, op sociale…

Pokémon GO is hot topic. Het lijkt erop dat je niet kunt ontsnappen aan Pokémon Go, in het nieuws, op sociale media, of in het dagelijkse leven als je mensen van alle leeftijden gebogen over hun telefoons buiten rond ziet lopen. Deze razend populaire applicatie heeft discussies aangewakkerd over een aantal onderwerpen als gezondheid, sociale interactie, marketing, de veiligheid van voetgangers, en nog veel meer.

“We kunnen een belangrijke les trekken uit Pokémon GO: de waarde van één uitgebreide applicatie om team- en projectsamenwerking mogelijk te maken.”

Het observeren van mensen die samenwerken door middel van deze applicatie kan je ogen openen voor de potentiële kracht (en mogelijke tekortkomingen) van een businessapplicatie die teamwork kan bevorderen in uw bedrijf.

Pokémon Go

Voor degenen die niet weten hoe Pokémon GO werkt, het is een real-time applicatie waarin je Pokémons kunt vangen tijdens een wandeling. Met geo-tracking en real-time updates, ervaren spelers dezelfde interface als hun medespelers op voorwaarde dat ze in vergelijkbare gebieden rondlopen. Dezelfde dieren verschijnen op het scherm, tegelijkertijd op dezelfde plaats. Dit zorgt voor een toename aan sociale interactie.

Het begint met een zoektocht

Veel mensen zijn op zoek naar Pokémons en werken daarbij samen. ‘Heb jij de Pokémon in het park al gevangen?’ kan zo maar een vraag zijn van een willekeurige voorbijganger. Samen helpen we de vraagsteller aan zijn Pokémon. Samenwerking in de praktijk.

Online en real-time samenwerken

Wij zijn in staat om willekeurige voorbijgangers te helpen bij het vangen van een Pokémon omdat we samenwerken in een real-time applicatie. Het succesvol vangen van deze Pokémon geeft aan dat een real-time en online applicatie de juiste tool is voor goede samenwerking. Als met een Pokémon Go applicatie al zoveel samenwerkingsmogelijkheden worden gecreëerd, wat kunnen we daar dan van leren voor onze organisatie?

Kan samenwerken nog gemakkelijker?

Pokémon Go zou samenwerking nog gemakkelijker maken met een mogelijkheid voor communicatie onderling of voor het delen van foto’s in de Pokémon Go app. Zonder deze onderlinge communicatiemogelijkheden is de speler afhankelijk van fysieke communicatie en andere applicaties.

Zakelijke samenwerking, real-time

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde medewerker tot wel een uur per dag bezig is om personen te kunnen bereiken. Denk daarbij aan mislukte belpogingen, het zoeken naar een tijdstip om af te spreken en om de status van een project te checken. Het combineren van deze communicatiemethodes in één oplossing, namelijk een mobile-first applicatie, zal de productiviteit van medewerkers zeker doen toenemen. De beste samenwerkingstools voor teams zorgen ervoor dat beschikbaarheid van collega’s beter inzichtelijk is en dat men real-time contact met elkaar kan opnemen.

Checklist

Om de meest effectieve samenwerkingstool voor uw organisatie te selecteren kunt u gebruik maken van de volgende checklist. Zorg ervoor dat de tool:

  • Mobiel-vriendelijk is
  • Realtime is
  • Alle communicatiekanalen kan gebruiken
  • Klaar is voor projectcommunicatie
  • Documenten kan delen en updates kan tracken
  • Veilig is
  • CRM-integraties heeft
  • Real-time

Interesse in een samenwerkingsapplicatie die voldoet aan deze eisen?  Neem contact met ons op!

Bron: gebaseerd op een bericht op Mitel.com/blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *