31 juli 2021: einde Skype for Business

8 februari 2021

Microsoft stopt op 31 juli 2021 met Skype for Business. Dit betekent dat gebruikers van Skype for Business nog circa…

Microsoft stopt op 31 juli 2021 met Skype for Business. Dit betekent dat gebruikers van Skype for Business nog circa zes maanden hebben om over te stappen op een alternatief. De meest voor de handliggende oplossing is migreren naar Microsoft Teams.

Skype for Business stopt

Het was al even bekend dat Skype for business zou worden uitgefaseerd. Door de pandemie was het niet zeker of Microsoft de uitfasering van Skype for Business op 31 juli door zou zetten. Microsoft erkent dat de pandemie voor vertraging kan hebben gezorgd als het gaat om de migratie naar een alternatief. Echter heeft het bedrijf aangegeven dat de deadline van 31 juli niet verlengd zal worden.

Microsoft Teams op laptop

Microsoft Teams als alternatief

Zoals bovenstaand te lezen is een migratie naar Microsoft Teams de meest logische keuze. Microsoft heeft in het verleden al aangekondigd dat deze samenwerkingstool qua functionaliteit minimaal gelijkwaardig is aan Skype for Business. De laatste tijd is Microsoft Teams op het gebied van functionaliteit enorm uitgebreid. Mede door de enorme toename van het aantal dagelijks actieve gebruikers. In maart 2020 telde Teams 44 miljoen actieve gebruikers. In oktober 2020 was dit aantal meer dan 115 miljoen.

Dient u nog over te stappen?

Maakt u nog gebruik van Skype for Business? Dan is er werk aan de winkel! Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Teams of andere alternatieven? Wij informeren u graag. Vul hiervoor onderstaand formulier in.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *