Skype for Business Online stopt in 2021

door | 14 augustus 2019 | Nieuws

Skype for Business Online stopt per 31 juli 2021. Sinds 2014 maken bedrijven over de hele wereld gebruik van deze…

Skype for Business Online stopt per 31 juli 2021. Sinds 2014 maken bedrijven over de hele wereld gebruik van deze tool voor chatten, bellen en videovergaderen. De opvolger staat al klaar: Microsoft Teams. Nieuwe Office 365 klanten zullen gebruik gaan maken van deze oplossing voor zakelijke communicatie en online samenwerken, met alle mogelijkheden van dien.

Let op: Skype for Business Server en Skype Consumer-service worden niet beïnvloed door het stoppen van Skype for Business Online. 

Microsoft Teams i.p.v. Skype for Business Online

De nieuwe oplossing: Microsoft Teams

In 2017 werd Microsoft Teams gelanceerd als dé oplossing voor samenwerken in Microsoft 365. Teams combineert chat, video, bellen en documentbeheer in één geïntegreerde app, wat veel mogelijkheden biedt voor de ‘nieuwe manier van werken’. 
Dient u te migreren van Skype for Business Online naar Teams? Dan kan dit een flinke uitdaging zijn en is het de moeite waard hier op tijd mee te starten.

De nieuwe oplossing, Microsoft Teams, wordt continu voorzien van nieuwe functionaliteit. Zo heeft Microsoft aangegeven diverse functionaliteiten die in Skype for Business Online beschikbaar zijn, ook toe te voegen aan Microsoft Teams. Bijvoorbeeld Dynamic 911, waarbij de locatie van de gebruiker wordt gebruikt om te leiden naar een Public Safety Answering Point (112). Of het verkorten van de bewaartijden van chats en channels. Deze data wordt dan na één dag verwijderd uit alle permanente opslaglocaties in Teams. Ook kunnen gebruikers van Teams en Skype Consumer met elkaar communiceren en staan er diverse contact center integraties op de planning.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Microsoft Teams is het nieuwe hoofdstuk van zakelijke communicatie en online samenwerken. Naast de hierboven beschreven mogelijkheden beschikt deze service over enorm veel functionaliteit waardoor er veel efficiënter gewerkt kan worden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u advies over uw migratie van Skype for Business Online naar Microsoft Teams? Wij informeren u graag vrijblijvend.

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde nieuwsberichten

Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

De afgelopen maanden staan organisaties steeds voor nieuwe uitdagingen. Door de Coronacrisis is de 'anderhalve meter afstand samenleving' het nieuwe normaal. Nu meer werknemers de weg naar kantoor weer hebben gevonden zijn vele organisaties bezig een 'COVID-19 proof...

Lees meer
Phishing neemt toe – wees alert!

Phishing neemt toe – wees alert!

De belastingdienst kwam met een verontrustend bericht op 11 juni 2020. Er zijn twee tot drie keer zo veel meldingen binnengekomen over poging tot phishing vanuit de naam van de belastingdienst. Mensen dienen alert te blijven op phishing. Cybercriminelen blijven actief...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren