Skype for Business Online
Nieuws
14.08.2019

Skype for Business Online stopt in 2021

Skype for Business Online stopt per 31 juli 2021. Sinds 2014 maken bedrijven over de hele wereld gebruik van deze tool voor chatten, bellen en videovergaderen. De opvolger staat al klaar: Microsoft Teams. Nieuwe Office 365 klanten zullen gebruik gaan maken van deze oplossing voor zakelijke communicatie en online samenwerken, met alle mogelijkheden van dien.
Let op: Skype for Business Server en Skype Consumer-service worden niet beïnvloed door het stoppen van Skype for Business Online. 

Microsoft Teams i.p.v. Skype for Business Online

De nieuwe oplossing: Microsoft Teams

In 2017 werd Microsoft Teams gelanceerd als dé oplossing voor samenwerken in Microsoft 365. Teams combineert chat, video, bellen en documentbeheer in één geïntegreerde app, wat veel mogelijkheden biedt voor de ‘nieuwe manier van werken’. 
Dient u te migreren van Skype for Business Online naar Teams? Dan kan dit een flinke uitdaging zijn en is het de moeite waard hier op tijd mee te starten.

De nieuwe oplossing, Microsoft Teams, wordt continu voorzien van nieuwe functionaliteit. Zo heeft Microsoft aangegeven diverse functionaliteiten die in Skype for Business Online beschikbaar zijn, ook toe te voegen aan Microsoft Teams. Bijvoorbeeld Dynamic 911, waarbij de locatie van de gebruiker wordt gebruikt om te leiden naar een Public Safety Answering Point (112). Of het verkorten van de bewaartijden van chats en channels. Deze data wordt dan na één dag verwijderd uit alle permanente opslaglocaties in Teams. Ook kunnen gebruikers van Teams en Skype Consumer met elkaar communiceren en staan er diverse contact center integraties op de planning.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Microsoft Teams is het nieuwe hoofdstuk van zakelijke communicatie en online samenwerken. Naast de hierboven beschreven mogelijkheden beschikt deze service over enorm veel functionaliteit waardoor er veel efficiënter gewerkt kan worden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u advies over uw migratie van Skype for Business Online naar Microsoft Teams? Wij informeren u graag vrijblijvend.

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Uw IT-er vertrekt, en nu?

Uw IT-er vertrekt, en nu?

Frank DillAccountmanager ICTReacties: 010.10.20192019: IT is belangrijker dan ooit. Dat merken de ondernemers ook. Er wordt bovendien op IT’ers ‘gehunt’. Dat zorgt ervoor dat menig ondernemer met de handen in het haar zit. Want wat als (een groot gedeelte van) uw...

Salto KS upgrade

Salto KS upgrade

NieuwsReacties: 020.09.2019Salto biedt toegangsoplossingen voor bedrijven. Salto KS, eerder bekend als Salto Clay, is de cloudoplossing van Salto. Dit product van Salto heeft zich de afgelopen jaren in razendsnel tempo ontwikkeld en is in september 2019 verder...

Bedrijfsbeveiliging, daar moet je toch niet aan denken?

Bedrijfsbeveiliging, daar moet je toch niet aan denken?

Kees de KluijverProductmanagerReacties: 009.09.2019Als iemand die zich dagelijks bezighoudt met de beveiliging vind ik het heerlijk om te zien dat er bedrijven zijn die helemaal niks doen aan beveiliging. Openstaande deuren, iedereen die naar binnen kan lopen, geen...

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren