€ 50.000, – subsidie voor digitale zorg

door | 26 maart 2020 | Nieuws

De coronacrisis heeft invloed op alle sectoren. Zeker ook op de zorgsector, waar veel persoonlijk contact is. Minister Hugo de…

De coronacrisis heeft invloed op alle sectoren. Zeker ook op de zorgsector, waar veel persoonlijk contact is. Minister Hugo de Jonge zegt het volgende: “Nu door de corona-maatregelen de zorg soms lastig te realiseren is, moeten we alles uit de kast halen om de digitale instrumenten te benutten die al voorhanden zijn.” Het ministerie van VWS neemt maatregelen en stelt € 50.000,- subsidie voor zorgaanbieders beschikbaar voor het creëren van ondersteuning op afstand.

Ondersteuning op afstand

Het ministerie van VWS trekt geld uit voor het implementeren van digitale toepassingen voor ondersteuning op afstand. Dit om de thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking zoveel mogelijk te ondersteunen.

Zorg- en welzijnsorganisaties

Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties willen extra investeren in ondersteuning op afstand. Bijvoorbeeld wijkverpleging, ggz-aanbieders en ziekenhuizen. Met maatregelen voor ondersteuning op afstand kunt u denken aan:

  • beeldschermzorg;
  • indicatiestelling via een app;
  • medicijndispensers.

Subsidie-aanvraag

Is uw organisatie actief in de zorgsector en wilt u digitale toepassingen implementeren om ondersteuning op afstand mogelijk te maken? Dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Per aanvraag is € 50.000,- beschikbaar gesteld. Tot 50% van dit bedrag kan worden besteed aan technologie zoals aanschaf van licenties of apparaten. Als organisatie dient u een korte aanvraag in te dienen via https://www.rvo.nl/set-corona*.

*Hier vindt u ook de overige voorwaarden van de subsidie-aanvraag.

Bij implementatie mag ‘hulp’ worden ingehuurd. Hiervoor bespreken wij, Lagarde Groep, graag de mogelijkheden met u. Wilt u graag dat wij (ook) meekijken met het indienen van uw aanvraag? Neem in dat geval ook gerust contact met ons op.

Snel informatie ontvangen

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde nieuwsberichten

Nieuw soort cyberaanval met ‘fake COVID-19 informatie app’

Nieuw soort cyberaanval met ‘fake COVID-19 informatie app’

Op 19 maart informeerden we over het toenemend aantal cyberaanvallen waarbij cybercriminelen inspelen op de ‘corona-angst’. Verschillende Windowsgebruikers melden nu dat zij slachtoffer zijn van een nieuwe cyberaanval, waarbij de hackers de DNS-instellingen van de...

Lees meer
Cybercriminelen spelen in op ‘corona-angst’

Cybercriminelen spelen in op ‘corona-angst’

In een nieuwsbericht van de telegraaf is te lezen dat de afgelopen 5 weken het aantal cyberaanvallen enorm is toegenomen. De cybercriminelen spelen in op de angst rondom het coronavirus. Dit doen zij door mails met malware te verspreiden. Eén verkeerde click is voor...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *