Toegang tot miljoenen hotelkamers gehackt

2 april 2024

Een lek in de software van hotelkamersloten, zorgde ervoor dat hackers bij miljoenen hotelkamers over de hele wereld, de sloten…

Een lek in de software van hotelkamersloten, zorgde ervoor dat hackers bij miljoenen hotelkamers over de hele wereld, de sloten konden hacken, dit gebeurde bij de software van Saflok. Met de hacktechniek, die ‘Unsaflok’ wordt genoemd, zouden verschillende hotelkamersloten met gemak kunnen worden gehackt en geopend.

Werkwijze

Hoe hebben de hackers toegang gekregen tot de software? Door een simpele techniek waarbij hackers alleen maar een sleutel van het hotel, en een code om die sleutel (kaart) te lezen met een RFID-lezer/schrijver nodig hebben. Op basis hiervan worden twee extra sleutels gecreëerd, wanneer ze die op een slot gebruiken wordt een deel bijgeschreven en wordt er toegang verkregen tot de hotelkamer. Zelfs als ze de originele kaart niet hebben.

Hack hotelkamer deuren

Zorg voor professionele toegangscontrole

Bovenstaande toont aan dat toegangscontrole professioneel geregeld dient te zijn. Niet alleen de manier van toegang verlenen, maar ook de security van de oplossing zelf. Bij Lagarde Groep werken we met het professionele toegangssystemen van bijvoorbeeld Salto, TKH security en Paxton. Hiermee bent u als organisatie verzekerd van een efficiënt, veilig en makkelijk te beheren toegangscontrole oplossing.

Naast een veilige oplossing profiteert u van:

  • Tijdsgestuurde toegang.
  • Rechten op individueel niveau zijn flexibel aan te passen.
  • Deuren kunnen centraal gestuurd op afstand worden geopend.
  • Integraties met bijvoorbeeld tijdregistratie of betaalsystemen.
  • Eenvoudig verwijderen van toegang van verloren ID-dragers (zoals tags).

Zowel Beveiliging- als ICT-aangelegenheid

We zien dat fysieke beveiliging en ICT steeds meer samengaan. In het geval van toegangscontrole zien we bijvoorbeeld dat dit gekoppeld wordt aan het AD. Hierdoor is gemakkelijk de toegang te beheren voor personeel (bijv. via telefoon en/of pasjes). Andere voorbeelden zijn het alarm, wat tegenwoordig standaard over IP gaat met een voordeel dat signalering direct naar de alarmcentrale wordt verstuurd. Of camerabewaking, waarbij
(IP-)camera’s zijn aangesloten op het netwerk en beelden direct worden opgeslagen in de cloud.

Bij Lagarde Groep hebben we ervaring met beide werelden en snappen we het belang hiervan. We helpen u graag met uw uitdagingen op het gebied van ICT en/of Beveiliging.

Wilt u meer weten over het onderwerp toegangscontrole? Neem dan een kijkje op onze website www.toegangsysteem.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *