Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

door | 10 juli 2020 | Nieuws

De afgelopen maanden staan organisaties steeds voor nieuwe uitdagingen. Door de Coronacrisis is de ‘anderhalve meter afstand samenleving’ het nieuwe…

De afgelopen maanden staan organisaties steeds voor nieuwe uitdagingen. Door de Coronacrisis is de ‘anderhalve meter afstand samenleving’ het nieuwe normaal. Nu meer werknemers de weg naar kantoor weer hebben gevonden zijn vele organisaties bezig een ‘COVID-19 proof werkomgeving’, voor zover dat mogelijk is, te faciliteren. Hoe gaat uw organisatie hiermee om? In dit nieuwsbericht informeren we u over een aantal beveiligingsoplossingen van Paxton die verdere verspreiding van het Coronavirus tegengaan.

Reguleer aantal personen

In het ‘nieuwe normaal’ is het niet wenselijk dat er teveel mensen fysiek bij elkaar aanwezig zijn. Immers moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. Paxton voorziet hierin met haar toegangscontrole oplossing: Net2. Hiermee kunt u medewerkers- en bezoekersstromen sturen en behoudt u controle over de toegang. De toegangscontrole software logt wie er in- en uit hebben geklokt. Middels aanwezigheidsregistratie en rapporten heeft u inzicht in en daarmee de mogelijkheden om het verkeer binnen uw organisatie te reguleren.

Contactloos toegang

Deurklinken worden door iedereen gebruikt en zijn daarom een besmettingsbron. Paxton neemt het gevaar van deze besmettingsbron weg door handsfree toegang als oplossing te bieden. U en uw medewerkers kunnen bijvoorbeeld toegang krijgen via de smartphone.

Meet lichaamstemperatuur

Eén van de symptomen van COVID-19 is koorts. De Net2 toegangscontrole oplossing van Paxton kan worden uitgebreid met een thermische gezichtsherkenningslezer. In dit geval is het niet om beelden van personen vast te leggen, maar om lichaamstemperatuur te meten. Wordt koorts gemeten? Dan kan toegang ontzegd worden. Net als dat een persoon zonder mondmasker toegang kan worden geweigerd.

Veilige werkomgeving

Toegangscontrole en alle hieraan gekoppelde mogelijkheden kan u als organisatie verder helpen om verspreiding van het Coronavirus te minimaliseren. Benieuwd naar de mogelijkheden die Paxton toegangscontrole biedt voor uw organisatie? Bezoek dan onze website www.toegangsysteem.nl of vul onderstaand formulier in. Wij informeren u graag vrijblijvend.

Ontvang meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde nieuwsberichten

5G bij KPN

5G bij KPN

28 juli 2020 is de dag dat KPN haar mobiele netwerk voorziet van 5G. Dit betekent dat gebruikers van het KPN-netwerk over een nieuwe frequentie voor mobiel internet beschikken, waarmee zij klaar zijn voor de toekomst. Opvolger van 4G De vijfde generatie van het...

Lees meer
Phishing neemt toe – wees alert!

Phishing neemt toe – wees alert!

De belastingdienst kwam met een verontrustend bericht op 11 juni 2020. Er zijn twee tot drie keer zo veel meldingen binnengekomen over poging tot phishing vanuit de naam van de belastingdienst. Mensen dienen alert te blijven op phishing. Cybercriminelen blijven actief...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren