Einde ISDN 15/20/30 van KPN, stap tijdig over

10 augustus 2020

KPN stopt met ISDN Per 1 oktober 2021 stopt KPN definitief met ISDN 15/20/30. Waarom? KPN ruilt een aantal huidige diensten in…

KPN stopt met ISDN

Per 1 oktober 2021 stopt KPN definitief met ISDN 15/20/30. Waarom? KPN ruilt een aantal huidige diensten in voor toekomstbestendige diensten. Eind 2019 is ISDN 1/2 uitgefaseerd en in 2021 is het de beurt aan ISDN 15/20/30. 

Maakt u als organisatie nog gebruik van ISDN? Dan dient u tijdig over te stappen op een toekomstbestendige oplossing voor uw telefonie. Wij denken hierover graag met u mee.

Van analoge telefooncentrale naar digitaal

Van oudsher wordt er voor vaste telefonie in Nederland gebruik gemaakt van lijnen die verbonden zijn met een telefonie-platform. Deze traditionele telefoniediensten (analoge PSTN en digitale ISDN) verlopen via (lokale) telefoniecentrales en het telefonie-platform van KPN. Per 1 september 2019 is KPN 1/2 gestopt met de dienstverlening op het gebied van ISDN. Daarnaast heeft KPN aangekondigd dat ISDN 15/20/30 wordt uitgefaseerd, en uiteindelijk stopt. Het einde van ISDN KPN.

“Een van onze specialismen is het behouden van uw huidige telefooncentrale, waarbij we uw ISDN-lijnen eenvoudig omzetten naar een toekomstbestendige digitale verbinding. Net een nieuwe telefooncentrale? Of nog niet toe aan een nieuwe oplossing? Geen probleem dus!”

ISDN alternatieven

ISDN is straks geen optie meer. Maar wat dan wel? Lagarde Groep biedt diverse verbindingsoplossingen voor grotere organisaties, zodat zij optimaal profiteren van een toekomstbestendige oplossing voor telefonie. Hierbij kiezen wij voor een IP-verbinding, met hosted telefonie, VOIP telefonie en/of Microsoft teams Telefonie als mogelijkheden. Bijkomend voordeel: er is meer mogelijk, zoals een alarm of intercom over IP.

VOIP telefooncentrale

VoIP staat voor ‘Voice over IP’, oftewel bellen via het internet. Dat maakt dat een VoIP-centrale zowel een telefonie- als ook een ICT-aangelegenheid  is. Ten opzichte van de traditionele zakelijke telefooncentrales heeft een VoIP-telefooncentrale dan ook meerdere voordelen:

 • relatief lage kosten.
 • eenvoudige schaalbaarheid.
 • uitgebreide functionaliteit.

Lees meer over VoIP-telefonie.

Hosted Telefonie

Hosted telefonie is een vorm van VoIP. De telefoongesprekken voert u over een IP-netwerk. Kort gezegd: u belt over het internet. Hierbij is geen telefooncentrale nodig. Deze neemt u virtueel af in de cloud. Dus aanschaf van dure hardware is niet aan de orde!

Hosted telefonie heeft, net als VoIP, de voordelen dat doorgaans de kosten laag zijn, de oplossing eenvoudig schaalbaar is en er eenvoudig uitgebreid kan worden qua functionaliteit.

Lees meer over hosted telefonie.

Microsoft Teams Telefonie

Microsoft Teams, onderdeel van Microsoft 365, is een platform waarmee u samenwerkt met uw collega’s.

Het is mogelijk om uw telefonie in Microsoft Teams onder te brengen. Ieder device dat beschikt over de Microsoft Teams applicatie kan dan worden ingezet voor bellen (desktop, smartphone, tablet). Een bureautoestel is dan overbodig.

Wilt u Microsoft Teams telefonie inrichten? Dan zijn er 3 mogelijkheden:

 • cloud only, uw nummers worden overgezet naar Microsoft.
 • nieuwe telefooncentrale, wij leveren deze en de belabonnementen.
 • bestaande telefooncentrale, hiermee koppelt u uw huidige telefooncentrale aan Microsoft Teams.

Lees meer over Microsoft Teams Telefonie.

Hybride oplossing

Combineer het beste van de verschillende werelden! Met een hybride telefonie-oplossing heeft u de mogelijkheid om uw bestaande telefooncentrale te houden en hier een internetoplossing aan vast te knopen. Bijvoorbeeld bellen via VoIP of Microsoft Teams. 

Bring your own device

In 5 stappen naar uw nieuwe oplossing

 • In kaart brengen
  Uw wensen/eisen en de huidige situatie worden door ons in kaart gebracht.
 • Voorstel
  U ontvangt van ons een voorstel voor uw nieuwe oplossing.
 • Akkoord
  Gaat u akkoord met het voorstel? Dan voert onze enigeer een technische intake bij u uit om de oplossing definitief en technisch af te stemmen.
 • Implementatie en configuratie
  Wij implementeren en configureren uw nieuwe oplossing.
 • Nazorg
  Aan het einde geven wij u instructies, nazorg en evt. gebruikers/beheerderstraining.

ISDN support

Beschikt u over een ouder systeem (bijvoorbeeld een alarmsysteem), zonder een zogenaamde IP-aansluiting? Dan is extern beheer niet meer mogelijk. 

Voor ieder supportverzoek dienen de servicemedewerkers bij u op locatie langs te komen. Het alternatief? Het inzetten van extra apparatuur of uw huidige apparatuur vervangen. 

Zakelijk glasvezel

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Neemt u tijdig actie en zorgt u voor een toekomstbestendig alternatief voor ISDN? Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Wanneer u onderstaand formulier invult nemen wij contact met u op.

Laat uw gegevens achter

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *