Uitzonderlijk grote DDoS-aanvallen

7 september 2020

Het Nationaal Cyber Security Centrum constateert dat er ‘uitzonderlijk grote’ DDoS-aanvallen plaatsvinden in Nederland. Hierbij zijn verschillende organisaties getroffen, van…

Het Nationaal Cyber Security Centrum constateert dat er ‘uitzonderlijk grote’ DDoS-aanvallen plaatsvinden in Nederland. Hierbij zijn verschillende organisaties getroffen, van overheidsinstellingen tot internetproviders.

Wat is een DDoS-aanval?

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Bij een DDoS-aanval wordt er enorm veel ‘verkeer’ naar computers, netwerken of servers gestuurd. Hierdoor wordt een computer, netwerk, server onbruikbaar voor de gebruikers. Er zijn verschillende motieven voor hackers om een DDoS-aanval uit te voeren. Meestal om geld af te persen of om een ideëel doel na te streven (bijvoorbeeld wanneer een hacker een politieke partij als doelwit heeft).

Cybersecurity

DDoS-aanvallen in Nederland

De afgelopen maand is de intensiteit van de DDoS-aanvallen enorm toegenomen. Er waren zelfs aanvallen waarbij tot 250 Gigabit per seconde werd afgevuurd. Vorig jaar was de zwaarste aanval in Nederland nog 124 Gbps. Al deze aanvallen hebben ertoe geleid dat meerdere websites en internetverbindingen niet meer werkten, met alle gevolgen van dien.

Uw Cybersecurity onder de loep

Het Nationaal Cyber Security Centrum adviseert bedrijven en organisaties hun cybersecurity eens goed onder de loep te nemen en waar nodig maatregelen te treffen. Lagarde Groep denkt hier graag met u in mee. Op basis van een kwaliteitsscan van uw ICT-omgeving krijgen wij inzichtelijk welke maatregelen te treffen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *