WiFi 6

De nieuwe WiFi-standaard
Al enige maanden geleden werd WiFi 6 aangekondigd, de opvolger van WiFi 5. Samengevat wordt met deze nieuwe WiFi-standaard een hogere doorvoersnelheid, lagere latency en efficiëntere, veiligere verbinding behaald.
WiFi6 digitaal icoon
“Sneller, efficiënter en veiliger.”
WiFi icoon aangewezen

Wat is WiFi 6?

WiFi 6 is de opvolger van WiFi 5. De officiële term van WiFi 6 is 802.11ax, waar WiFi 5 bekend staat als 802.11ac. 

Wilt u meer weten over deze WiFi-standaard? Ontvang gratis het e-book ‘WiFi 6 for dummies’. Vul onderstaand uw gegevens in.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_8″]

Wat zijn de voordelen?

De nieuwe WiFi-standaard kent de volgende voordelen:

  • Hogere doorvoersnelheid. Bij WiFi 5 kan een theoretische snelheid van 6,8 Gbps gehaald worden. WiFi 6 moet 11 Gbps kunnen afleveren.
  • High efficiency. In een omgeving waar veel gebruikers met hetzelfde netwerk verbinden, wordt een optimaal resultaat behaald. Gebruikers stappen naadloos over van een te druk mobiel netwerk naar een draadloos netwerk.
  • Verbeterde security. De standaard zelf heeft geen betere beveiliging. Maar heeft wel WPA3 als voorwaarde. WPA3 (de opvolger van WPA2) is de nieuwste WiFi-security standaard.
  • Vernieuwing interface. Er wordt een cijfer getoond bij het WiFi-icoon. Hiermee kan de gebruiker zien of er connectie is met een ‘WiFi 4, 5 of 6 access point’. Dit is vergelijkbaar met de iconen voor 3G of 4G.
  • Toekomstbestendig. De eerste ‘WiFi-ax’ routers en access points zijn op de markt. De nieuwste devices ondersteunen straks WiFi 6.
Duimen omhoog
Interessant voor uw organisatie?

De nieuwe WiFi-standaard zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor uw organisatie. Benieuwd hoe uw organisatie van WiFi 6 kan profiteren? Wij informeren u graag vrijblijvend.

Gerelateerde berichten

BLOG

Mogelijkheden van WiFi6

Is uw netwerk klaar voor de explosieve groei aan devices die komen gaat? Kunt u hiermee inspelen op de belangrijkste ontwikkelingen? En is de beveiliging voldoende om het toenemende aantal ‘digitale aanvallen’ af te weren?

Lees verder…

NIEUWS

Gratis WiFi voor gemeenten

Het WiFi4EU-project, waarbij gemeenten vouchers van maximaal € 15.000 ,- kunnen aanvragen voor WiFi, is weer gestart. Gemeenten kunnen zich opnieuw aanmelden voor een ‘WiFi-voucher’.

Lees verder…

PAGINA

WiFi

Wilt u een (nieuw) zakelijk Wifi-netwerk laten aanleggen? Hoe zorgt u voor optimale dekking? Correcte toegang op alle devices? Een gastennetwerk? En niet onbelangrijk: security.

Lees verder…

REFERENTIE

HKU

De HKU is de belangrijkste organisatie voor hoger onderwijs in de creatieve industrie. Lagarde heeft voor de Hogeschool het draadloze netwerk gerealiseerd en is het aanspreekpunt voor alle vragen en support m.b.t. WiFi.

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren