Zes tips voor preventie kantoorcriminaliteit

Voel u veilig op uw werk

‘Klassieke’ criminaliteit neemt nieuwe vormen aan. Door bedrijfsverzamelgebouwen, flexwerken en open kantoortuinen slaan indringers hun slag. Gewoon op klaarlichte dag, door onverschrokken naar binnen te wandelen en hun buit van het bureau te pakken. Want laptops, telefoons en tassen met portemonnees blijven interessant voor boeven. Het mag duidelijk zijn dat zo’n dief geen bivakmuts draagt. Soms draagt diegene gewoon de outfit van een schoonmaker of servicemedewerker. Of stelt zich voor als medewerker van een andere vestiging. Ook onder u collega’s zitten wellicht criminelen… Heeft u een kantoorbaan? Pas deze eenvoudige tips dan altijd toe en voorkom dat u slachtoffer wordt.

preventie kantoorcriminaliteit
“Heeft u een kantoorbaan? Pas deze eenvoudige tips toe en voorkom dat u slachtoffer wordt.”

1. De deur dicht

Sluit altijd de deur van uw kantoor als u weggaat. Ook al gaat u alleen maar even lunchen of uw handen wassen. Zo valt bij terugkomst direct op als er toch iemand is geweest, als uw deur openstaat. Daarbij: het is natuurlijk wel zaak dat u die deur heel bewust dicht doet, zodat u bij terugkomst niet denkt: ‘Zat die deur nu dicht of niet?‘

2. Sleutels mee

Neem uw sleutels en/of uw tags mee. Laat zeker geen sleutelbos rondslingeren waaraan een druppel zit waarmee u automatisch allerlei deuren opent.

3. Vergrendel uw scherm

Het vergrendelen van de computer belangrijk. U wilt immers niet dat iemand anders met uw gegevens én rechten aan de haal gaat. Leer uzelf aan uw scherm te locken wanneer u de werkplek verlaat.

4. Waardevolle spullen

Draag waardevolle spullen altijd bij u. Laat ze niet achter in uw kantoor of bij uw werkplek. Al gaat u maar even kopiëren, houd u telefoon op zak. Overweeg desnoods een kluisjeswand. Of gebruik uw bureaulade die op slot kan.

5. Contant geld

Veel onderweg? Bij klanten? Werken buiten de deur? Zorg dat u nooit veel geld bij u heeft. En gebruik overal uw ogen: ook als u bij een klant aankomt en u ziet een vreemde situatie. Voorkomen is beter dan genezen, in alle gevallen!

6. Pas blokkeren

Zorg dat u weet hoe u direct uw pinpas kunt blokkeren als uw tas of portemonnee weg is. Zeker als uw bankpas is ingesteld voor contactloos betalen. Vaak kan dit gewoon via de app van uw bank.

Advies

Zullen we een inspiratiemoment inplannen?

Natuurlijk is kantoorcriminaliteit voorkomen belangrijk. Op uw werk voelt u zich graag veilig. Bovenstaande lijstje kunt u eenvoudig zelf toepassen, om problemen te voorkomen. Dit lijken voor de hand liggende zaken. Toch is criminaliteit op de werkvloer iets wat regelmatig plaatsvindt. Wilt u graag sparren over de andere beveiligingsmaatregelen die u kunt treffen om uw kantoor of kantoorgebouw veiliger te maken? Wij adviseren graag op uw locatie.

Gerelateerde berichten

Blog

Nationale veiligheid

In Nederland geven we nog mondjesmaat geld uit voor beveiliging. Het meeste wordt besteed nadat men een slechte ervaring achter de rug heeft, en dan moet de put worden gedicht! We zijn een rijk land met een mild opsporingsklimaat en derhalve steeds aantrekkelijker voor (internationale) dieven, die een gokje willen wagen.

Lees verder…

Nieuws

Inbraak sleutelkluizen voorkomen

Opengebroken sleutelkluisjes zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Inbrekers slaan hun slag bij hulpbehoevende bewoners van woningen die een sleutelkluis gebruiken. Deze sleutelkluis wordt door medewerkers van de thuiszorg en mantelzorgers gebruikt.

Lees verder…

Pagina

Terreinbeveiliging

Als het gaat om terreinbeveiliging vertrouwen wij op de expertise van ons zusterbedrijf Blankestijn Beveiliging. Een goede terreinbeveiliging vindt de gulden middenweg tussen het ontmoedigen van eventuele inbrekers of ramkrakers en ongehinderde toegang voor bevoegde bezoekers.

Lees verder…

Referentie

De Schutse

Gehandicaptenzorgorganisatie De Schutse biedt woonzorg voor kinderen, volwassenen en ouderen. De doelstelling is duidelijk: “het bieden van professionele woonbegeleiding in een veilige omgeving.” De geavanceerde toegangscontrole draagt in hoge mate bij aan die veiligheid.

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren