Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

19 juli 2017

Trendrapport: VoIP heeft de toekomst in zakelijke telefonie

Het aantal zakelijke gebruikers van VoIP-telefonie groeit met gemiddeld 30% per jaar. Deze forse groei is meer dan terecht. Voice over Internet Protocol (VoIP) of ‘bellen over internet’ biedt ondernemers veel voordelen en sluit aan bij de behoefte om altijd en overal bereikbaar te zijn. Ik geef je graag twee redenen waarom VoIP ook jouw organisatie toekomstproof maakt. Meer weten? Lees dan het trendrapport.

VoIP zakelijke telefonie

Vast en mobiel geïntegreerd

Telefonie anno 2017 is meer dan bellen en gebeld worden. Omdat VoIP een dienst is die via internet plaatsvindt, is er geen apart telefonienet meer nodig. Iedereen kan bellen, onafhankelijk van het netwerk en de plaats van de telefoon. Functionaliteiten als doorverbinden, verkort nummer en eenvoudig doorschakelen naar mobiel zijn ook te bedienen vanaf de smartphone. Zo is iedereen altijd en overal bereikbaar.

Horizontaal integreren

Nu de snelheid van de internetverbindingen stabiel genoeg is voor allerlei vormen van digitale communicatie, kan VoIP nog meer waarde toevoegen aan je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de integratie met e-mail, speech-to-tekst, webconferencing et cetera. VoIP biedt heel veel kansen voor horizontale integratie. De uitdaging voor de komende tijd is om de verschillende diensten die over hetzelfde kanaal lopen zodanig te integreren dat het je dichterbij je zakelijke doelen brengt. Op deze manier is VoIP meer dan alleen zakelijke telefonie. Het is een technologie om bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Unified communications

VoIP is een tool om diverse vormen van communicatie te integreren. Deze zienswijze sluit goed aan op het huidige zakelijke markt die vraagt om diverse functionaliteiten in één device. Zo maken we de stap van een vast toestel met een draad in 1915 naar compleet geïntegreerde communicatie in 2017. Dit integreren noemen we ‘unified communications’. Benieuwd wat dat is? Lees dan het blog van Bert Noteboom of download ons trendrapport.

Benieuwd wat VoIP voor jouw bedrijf kan betekenen? Je mag me natuurlijk altijd bellen: 088 – 16 16 016. Ik help je graag aan een passende oplossing.

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *