Verificatie PLUS: voorkom nodeloze meldingen

9 november 2015

Mevrouw Jansen, kettingrookster, vergeet telkens dat ze niet mag roken op haar kamer. De brandweer is daarom drie keer in…

Mevrouw Jansen, kettingrookster, vergeet telkens dat ze niet mag roken op haar kamer. De brandweer is daarom drie keer in een week nodeloos op locatie geweest. Mevrouw Jansen is daar heel erg van geschrokken en alle andere bewoners zijn onterecht wakker geworden van het brandalarm en de onrust die is ontstaan.

” Verificatie PLUS verifieert een (brand)melding voordat deze doorgemeld wordt”

Heeft u ook last van onnodige alarmen in uw gebouw? Wordt de rust in uw organisatie regelmatig verstoord door een onecht alarm? Verificatie PLUS verifieert een (brand)melding voordat deze doorgemeld wordt. Verificatie PLUS is in ieder pand in te zetten en zorgt ervoor dat de brandweer alleen uitrukt wanneer het echt nodig is.

Hoe werkt het?

Wanneer een melder in alarm komt, bijvoorbeeld door de rook uit de sigaret van mevrouw Jansen, wordt een ongeverifieerde melding naar de brandmeldcentrale in het pand gestuurd. Verificatie van deze melding gebeurt, afhankelijk van de situatie, door de techniek in de centrale of door medewerkers ter plaatse.

De slimme techniek in de centrale bepaalt of deze ongeverifieerde melding terecht is: de status van de melder wordt binnen de verificatietijd (tussen 1 en 4 minuten) opnieuw gecontroleerd. In de situatie van een nodeloos alarm is er na het verstrijken van de verificatietijd geen sprake meer van een verschijnsel van brand (de melder is niet meer in alarm), en keert het systeem automatisch terug in de normale modus.

Als de oorzaak van de melding niet binnen de verificatietijd verdwijnt, en dus sprake is van een echte brand en de melder opnieuw in alarmstatus is, gaat een geverifieerde melding naar de hulpdiensten.

Voorkom nodeloos alarm logo

Voordelen Verificatie PLUS

  • Voorkomen nodeloze alarmen
  • Snellere melding bij echte brand
  • Betrouwbaar door technische en persoonlijke verificatie
  • Maatwerk, voor iedere situatie
  • Geen investering in dure componenten

Lees meer over deze voordelen op onze pagina over Verificatie PLUS.

Lagarde: expertise in brandmeldsystemen

Onze organisatie volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Samen met onze jarenlange expertise op het gebied van branddetectie en andere geïntegreerde systemen maakt dit dat wij een betrouwbare partij zijn. Lagarde is een NCP erkend Branddetectiebedrijf. Dit betekent dat wij werken conform de richtlijnen en eisen uit het nieuwste bouwbesluit en daarmee kennis en kwaliteit garanderen.

Vervangingsactie

Als u beschikt over de juiste melders en een Hertek Penta 5000 brandmeldcentrale is Verificatie PLUS slechts een software-update voor uw brandmeldsysteem. Als u nog niet beschikt over een geschikt brandmeldsysteem hebben wij een eenmalige kortingsactie om uw huidige brandmeldcentrale te vervangen door de meest recente mét alle voordelen van Verificatie PLUS.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *