Servicedesk van Lagarde bereikbaar via WhatsApp

4 januari 2017

Vanaf 1 januari 2017 is de servicedesk van Lagarde bereikbaar via WhatsApp. Daarmee spelen we in op de ontwikkeling dat…

Vanaf 1 januari 2017 is de servicedesk van Lagarde bereikbaar via WhatsApp. Daarmee spelen we in op de ontwikkeling dat steeds meer mensen gebruik maken van een ander medium dan een  telefoongesprek of email.

“Uw klanten verwachten flexibiliteit van hun relaties. Ze willen het medium waarmee ze communiceren zelf kiezen, waar ze ook zijn. ”

Communicatie in ontwikkeling

Uw klanten verwachten flexibiliteit van hun relaties. Ze willen het medium waarmee ze communiceren zelf kiezen, waar ze ook zijn. De mogelijkheden zijn legio: van Facebook en Instagram tot het traditionele telefoongesprek. WhatsApp is voor eindgebruikers een handig middel om te communiceren. Echter wordt meestal van telefoon naar telefoon gecommuniceerd. Uiteraard verwachten klanten wel een goede opslag van gegevens en de juiste beantwoording van hun vraag. Voor een serviceorganisatie als Lagarde is het niet de optimale manier om WhatsApp te gebruiken op een aparte smartphone. Vandaar dat wij samen met Mitel de bestaande communicatieomgeving van Lagarde hebben uitgebreid met WhatsApp. Geen stand-alone oplossing dus, maar een geïntegreerde omgeving.

Integratie met contact center software

De WhatsApp-omgeving is beschikbaar in onze contact center software. Dat houdt in dat de beschikbaarheid van onze medewerkers inzichtelijk is en goed gepland wordt. Is een medewerker telefonisch in gesprek? Dan wordt het WhatsApp-gesprek automatisch doorgezet naar een beschikbare medewerker. De normale tijdsturingen voor onze telefonie-omgeving gelden ook voor de WhatsApp omgeving. Zo ontvangen klanten die een bericht sturen buiten onze openingstijden automatisch een bericht op welke manier ze de servicedesk op dat moment het beste kunnen bereiken.   Eduard Riezebos, Supportmanager bij Lagarde: “Met de integratie van WhatsApp in onze callcenter oplossing kunnen we onze klanten nog beter en sneller van dienst zijn. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk een foto van een foutmelding te appen.”

Mobiel met servicedesk Lagarde

Uw klanten ook bedienen via WhatsApp?

Overweegt u om uw klanten via WhatsApp te gaan helpen? Dan zijn dit de 6 belangrijkste stappen die u samen met ons kunt nemen om er een succes van te maken: Stap 1: Vraag meer informatie bij ons op over de integratiemogelijkheden van WhatsApp Stap 2: Ervaar een gratis demo Stap 3: Start een pilot Stap 4: Communiceer duidelijk over eventuele openingstijden via WhatsApp Stap 5: Denk na over integratie met een CRM-pakket Stap 6: Communiceer WhatsApp als communicatiekanaal

Contactgegevens Servicedesk WhatsApp

De servicedeks van Lagarde is tijdens kantooruren bereikbaar. Uiteraard kunt u ook bellen (0341-375757) of mailen (servicedesk@lagarde.nl). Buiten kantooruren adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen. Uiteraard wordt dit ook vermeld als u buiten kantooruren met ons probeert te appen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *