2019 – de belangrijkste Beveiliging- en ICT-ontwikkelingen op een rijtje

23 december 2019

Het afgelopen jaar zijn er weer de nodige ontwikkelingen op het gebied van ICT en beveiliging geweest! Dit heeft u…
digitale snelweg

Het afgelopen jaar zijn er weer de nodige ontwikkelingen op het gebied van ICT en beveiliging geweest! Dit heeft u ook kunnen lezen in onze nieuws- en blogitems. Welke ontwikkelingen waren dit ook alweer? Hoe kan uw organisatie hier op inspelen? We hebben er 13 voor u op een rijtje gezet.

#1 WiFi 6 als nieuwe WiFi-standaard

In het nieuwsbericht van 26 februari kondigden we de nieuwe WiFi-standaard: WiFi 802.11ax (ookwel WiFi 6) aan. Met WiFi 6 profiteert u van een hogere doorvoersnelheid, lagere latency en een veiligere verbinding. Kortom, klaar voor de toekomst!

Meer weten over WiFi? Lees ook de blogs van Edwin Guliker en Martin Gol:

WiFi 6

#2 Eén organisatie: Lagarde Groep

1 april 2019 gaat bij ons de boeken in als een feestelijke dag. Op deze dag ging Lagarde samen met andere bedrijven samen verder als één organisatie: Lagarde Groep.

#3 4G en WiFi bellen

Op 10 april 2019 plaatsten we een bericht over 4G en WiFi bellen. Overstappen op een andere mobiele aanbieder kan diverse voordelen opleveren. Nieuwe aansluitingen die u bij Lagarde Groep afneemt (op het KPN-netwerk) beschikken vanaf 15 april over nieuwe functionaliteiten. Zo kunt u zakelijk 4G bellen en maakt u in gebieden met slechte dekking gebruik van mobiel bellen via WiFi. 

Meer weten over telefonie?

4G Bellen

#4 Integratie toegangscontrole met bezoekersregistratie

U wilt uw toegangscontrole op orde hebben, maar dit mag niet ten koste gaan van de ontvangst van bezoekers. Zoals u zult begrijpen ‘bijt’ dit elkaar nog wel eens. Daarom informeerden wij u op 16 april 2019 over het Proxyclick bezoekersregistratiesysteem, welke perfect integreert met het toegangscontrolesysteem van Paxton.

Meer weten over toegangscontrole? Lees ook de blog van Erik Vlastuin:

#5 KPN kondigt uitfasering en einde ISDN aan

1 september 2019 was het dan eindelijk zo ver: KPN haalde definitief de stekker uit ISDN ( ISDN1/2 Enkelvoudig, ISDN2 Meervoudig, PSTN Meervoudig). Dit zorgde ervoor dat menig ondernemer met zijn/haar handen in het haar zat. Wat is het alternatief?

Meer weten over uitfasering ISDN?

#6 Introductie e-SIM

T-Mobile was de eerste aanbieder van e-SIM in Nederland, zo valt te lezen in het nieuwsbericht van 23 augustus 2019. Voorlopig is het alleen beschikbaar voor de nieuwere toestellen: iPhone XR, XS of XS Max. Toekomstige toestellen zullen de e-simfunctionaliteit ook ondersteunen.

#7 Bedrijven steeds vaker slachtoffer van ransomware

Cybersecurity wordt steeds belangrijker. Dat blijkt ook uit het nieuwsbericht van 28 oktober 2019, waarin duidelijk wordt dat steeds meer bedrijven slachtoffer worden van ransomware. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Hoe wapent u uw organisatie tegen deze digitale aanvallen?

Meer weten over ICT-security? Lees ook de blogs van Arnold Versteeg en Niels van Cappellen:

ICT-security

#8 Lagarde Groep Citrix gecertificeerd

Begin november is Lagarde Groep door Citrix gecertificeerd, zie ook het nieuwsbericht van 13 november 2019. Lagarde Groep breidt hiermee haar dienstenpakket en expertise op het gebied van ICT verder uit. Klanten kunnen rekenen op nog meer oplossingen die hen helpen hun doelen te realiseren

#9 Krapte ICT-personeel

ICT is belangrijker dan ooit, dat merken de ondernemers ook. IT-personeel is moeilijk te krijgen. Hoe gaat u hier als ondernemer mee om? Frank Dill geeft de tips in zijn blog:

#10 Waar op te letten bij ICT uitbesteden?

Het is een moeilijke keuze voor veel ondernemers: ICT uitbesteden of in eigen beheer houden? Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Mocht u kiezen voor het uitbesteden van uw IT, dan geven we u enkele tips in onderstaande blogs:

#11 Windows 7 alternatief

Hoeveel organisaties werken er wel niet met Windows? Als uw organisatie nog met Windows 7 werkt dan dient u snel actie te ondernemen. In 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Wat te doen? Niels van Cappellen vertelt het u in zijn blog:

#12 SharePoint mogelijkheden

Hoe is uw documentbeheer geregeld? Gaan er nog verschillende documentversies over de mail? Dan adviseren wij u de mogelijkheden van SharePoint te onderzoeken. SharePoint is een platform voor het veilig opslaan, organiseren, delen en gebruiken van informatie (dus ook documenten). Vanaf elk apparaat! Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees de blog van Marcel Janssen:

SharePoint presentatie

#13 De 50e verjaardag van het internet

We sluiten feestelijk af. Afgelopen 29 oktober werd het internet al weer 50 jaar. In die 50 jaar zijn er veel stappen gezet, heel veel! Deze hebben we voor u in een infographic verwerkt, zeker de moeite waard om even te kijken. U vindt deze in de blog van Leon Bovendeur:

Op naar volgend jaar!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *