2020 – de belangrijkste Beveiliging en ICT-ontwikkelingen op een rijtje

30 december 2020

December is de maand van terugblikken. Dat doen we in dit nieuwsbericht, waarbij diverse nieuwsitems en blogs van het afgelopen…

December is de maand van terugblikken. Dat doen we in dit nieuwsbericht, waarbij diverse nieuwsitems en blogs van het afgelopen jaar de revue passeren. Wat waren belangrijke ontwikkelingen? En hoe kan uw organisatie hierop inspelen? We zetten onze uitingen nog eens voor u op een rijtje.

#1 Microsoft Teams

In de strijd tegen het coronavirus maakte Microsoft Teams voor iedereen gratis beschikbaar. Want thuiswerken was de nieuwe norm. Dit zorgde voor een enorme toename in het gebruik van Teams.

#2 Microsoft Teams Telefonie

Als we massaal met Microsoft Teams werken, hoe handig is het dan om de telefonie hieraan te koppelen? Lagarde Groep introduceerde Microsoft Teams Telefonie. Een dienst waarmee Teams integreert met uw telefooncentrale. Alles vanuit één omgeving!

Microsoft Teams bellen

#3 Cybercriminaliteit

Het digitale werken nam dus toe, en zo ook de cybercriminaliteit. Hackers worden nog altijd creatiever en een datalek ligt continu op de loer. Het afgelopen jaar hebben we diverse uitingen hierover gedaan, waarbij het doel is de ICT-security én security awareness hoog te houden.

#4 Thermische camera’s

Ook aan de fysieke beveiligingskant zijn er diverse ontwikkelingen geweest. Steeds meer gaat contactloos (zoals het openen van deuren) en camera’s kunnen worden ingezet om verhoogde lichaamstemperaturen (mogelijk corona?) te detecteren. Christiaan Naberman vertelt hier meer over in zijn blogs:

#5 Toegangscontrole

Toegangscontrole maakt de laatste jaren al veel ontwikkeling door en in 2020 is dit niet anders geweest. Ook heeft toegangscontrole aan populariteit gewonnen doordat het, mits correct toegepast, een hygiënische oplossing is (zeker in combinatie met deurautomaten). We hebben daarom diverse uitingen over dit onderwerp gedaan.

#6 Bemoedigingsconcert Stille Zaterdag Lagarde Groep

Er zijn allerlei maatregelen en oplossingen te bedenken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelukkig maar! Soms is het ook goed om gewoon een hart onder de riem te steken. Om die reden organiseerde Lagarde Groep in april een bemoedigingsconcert vanuit de Bovenkerk in Kampen.

YouTube Omslag Bemoedigingsconcert donkere tekst

#7 Partnerships

We werken dankbaar samen met onze partners. Begin 2021 is een mooie nieuwe samenwerking gestart samen met T-Mobile om de mobiele telefonie dienstverlening een boost te geven. Ook vierden we de 10-jarige samenwerking met NDIX, een partner op het gebied van verbindingen.

#8 5G

Ook hebben we een partnership met KPN. KPN introduceerde dit jaar de 5G-verbinding. Later volgden andere providers, waaronder bijvoorbeeld T-Mobile.

#9 Einde ISDN 15/20/30

Om nog even bij KPN te blijven, zij stoppen in 2021 met ISDN 15/20/30. Daarom attendeerden we onze klanten op het tijdig overstappen. Beschikt uw organisatie nog over ISDN? Zorg dan dat u in 2021 overstapt op een alternatief, zoals VoIP telefonie, hosted telefonie, of Microsoft Teams Telefonie.

5G

#10 Netwerk ontwikkelingen

Een netwerk is in veel gevallen het hart van de organisatie. Er wordt steeds meer gevraagd van een netwerk (bekabeld of draadloos) én de verbinding. Denk hierbij aan de toenemende stromen aan data, beveiliging en ook het beheer. Voor dit onderwerp kunt u onderstaande nieuws- en blogitems teruglezen.

#11 Security consultancy

We zien op zowel fysiek als digitaal gebied dat de beveiligingsoplossingen steeds meer met elkaar verweven raken. Integrale beveiliging noemen we dat bij Lagarde Groep. in 2020 hebben we onder de noemer ‘security consultancy’ diverse uitingen geplaatst:

Op naar 2021!

In 2021 zijn er weer nieuwe kansen én nieuwe uitdagingen! Gaan we weer op kantoor werken? Al dan niet deels? Hoe kunnen we nóg efficiënter en veiliger locatie- en device onafhankelijk werken? Hoe wapenen we ons tegen de digitale en fysieke gevaren? Et cetera.

Ook is 2021 het jaar waarin Lagarde Groep haar 30-jarig jubileum hoopt te vieren, met u!

Op naar een succesvol en gezond 2021!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *